LNM yllätti sarjakärjen, Tiikereiden voittoputki katkesi – katso Divarin sunnuntain tulokset

Tikkurilan Tiikereiden pitkä voittoputki ei saanut jatkoa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa pelattiin sunnuntaina kuudella paikkakunnalla. Limingan Niittomiehet nappasivat selvän 6-2 -voiton sarjakärki Loviisan Torista.

Ottelun avauserän jälkeen LNM johti 2-0. Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka isäntien Samuli Saukko pääsi yrittämään kertaalleen maalia rangaistuslaukauksesta.

Kolmannen erän aikana LNM karkasi jo 5-1 -johtoon. Elmo Lavonen kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta Matti Heikkinen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Ottelun tehokkaimmat Niittomiehet olivat kaksi maalia iskeneet Joona Viiltola ja Eerik Lukkari. Kalle Poukkula syötti kaksi osumaa. Torin maalit merkattiin Lavoselle ja Asto Santerolle.

Tikkurilassa puolestaan katkesi Tiikereiden seitsemän ottelua kestänyt voittoputki, kun O2-Jyväskylä haki 5-4 -jatkoaikavoiton Vantaalta.

Tasaisessa ottelussa Tiikereiden turmioksi koitui kolme minuuttia ennen päätössummeria tapahtunut tilanne, jossa Leevi Loipolle vihellettiin kaikkiaan 39 jäähyminuuttia kerralla. Tilanteessa Loipolle heilahti luonnollisesti myös punainen kortti. Ulosajo tapahtui koodilla PR1 (Pelirangaistus 1), mikä tarkoitti, että Loipolle ei tule pelikieltoa tulevia otteluita ajatellen.

Jatkoajalla ottelun ratkaisi ylivoimalla Joonas Lundell, jolle maali oli illan toinen. Maalin syöttänyt Iiro Kinnunen jakoi pelissä kaksi maalisyöttöä ja Kaarlo Mahlberg onnistui pistein 1+1. Tiikereiden puolelta kaksi maalia teki Mikko Ylikojola, kaksi syötti Kevin Starck ja tehot 1+1 nikkaroi Tomi Palin.

Muissa päivän otteluissa voittoihin ylsivät ÅIF, Josba, M-Team, sekä NST, joka samalla varmisti SalBan tippumisen sarjaporrasta alemmas ensi kaudeksi.