Nokian KrP tehoili SPV:n nurin ja ohitti Indiansin, EräViikingit sai tappioputkensa poikki

Joona Rantala (kesk.) jatkoi pistetehtailuaan sarjassa toisena olevaa SPV:tä vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

Miesten Salibandyliigan sijat 6–8 elivät maanantaina. Nokian KrP otti kotivoiton maalirikkaassa ottelussa SPV:tä vastaan.

Mikko Laakso syötti kolme maalia ja Joonatan Kovanen, Joona Rantala ja Aleksi Peltola takoivat kaksi osumaa mieheen, kun KrP kukisti SPV:n maalein 9–6.

Ensimmäiseen 40 minuuttiin mahtui vauhtia ja tilanteita. Nokian KrP oli joukkueista se, joka määräsi tahdin. Se meni kerta toisensa jälkeen johtoon, mutta vielä toisessa erässä SPV punnersi rinnalle 3–3:een.

Toisen erän loppua kohden homma alkoi kuitenkin kääntyä isännille. Ensin Joni Henttonen ja Joonatan Kovanen veivät KrP:n kahden maalin karkumatkalle. Sitten SPV jäähyili kahdesti lyhyen ajan sisään, ja Valtteri Viitakoski pääsi maalin edestä iskemään 6–3-taukonumerot tulostaululle.

SPV ei löytänyt keinoja saada peliään kunnolla käyntiin päätöserän alussa, ja KrP pääsi rokottamaan. Pallo pelattiin nopeasti maalin eteen ja viikonloppuna liigan kaikkien aikojen tehomieheksi noussut Henri Johansson runnoi 7–3-maalin.

Peli ei ehtinyt vanheta edes minuuttia, kun pallo oli jälleen Eero Kososen selän takana, ja SPV joutui käyttämään aikalisänsä. Samalla maailman parhaaksi pelaajaksi maanantaina julkistettu Kosonen teki tolppien välissä tilaa Rasmus Hasulle.

SPV ei kuitenkaan antanut periksi. Matias Veikkola ja Jari Hankkio kavensivat tilannetta seinäjokisten pelatessa ilman maalivahtia.

Jarmo Härmän johtama kotijoukkue käytti aikalisän, rauhoitti tilanteen ja iski 9–5-johtomaalin pikaisesti. Osumasta vastasi joukkueen tämän kauden pistetykki Joona Rantala.

Mikko kohonen kavensi vielä kerran, mutta sen lähemmäs SPV ei enää noussut. Voiton myötä KrP jätti kahdeksannen sijan taakseen ja nousi sarjataulukossa Westend Indiansin ohi. KrP:llä on vielä mahdollisuus nousta kuudenneksi viimeisellä kierroksella, mutta myös kahden pisteen päässä oleva Indians voi tulla takaa ohi.

Tampereen Koovee ei onnistunut vieläkään hakemaan kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa liigakentiltä. Jo varmasti liigasta putoava tamperelaisryhmä koki maanantai-iltana kotitappion EräViikinkejä vastaan.

Vielä ennen kolmatta erää Koovee pyristeli mukana 3–3-tilanteessa, mutta helsinkiläiset tekivät ratkaisevan eron päätöserässä. Voittolukemat kirjattiin ErVille 4–7. Samalla joukkue katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.

Mika Moilanen ja Eero nuutinen osuivat kahdesti mieheen ErVille. Helsinkiläisjoukkue on liigassa kuudentena, ja sillä on jäljellä enää viimeisen kierroksen ottelu LASBia vastaan.