Poikien maajoukkue toipui perjantain ryöpytyksestä – kaatoi Ruotsin Espoossa

Suomen U19-maajoukkue pääsi juhlimaan voittoa kotiyleisön edessä. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin poikien U19-maajoukkueet kohtasivat lauantaina Espoon Metro Areenalla. Suomi voitti kamppailun maalein 5-4.

Ruotsi aloitti kamppailun maalinteon ajassa 8.01 Gustav Wadellin toimesta. Suomi oli kuitenkin huomattavasti pirteämmällä pelipäällä kuin perjantaina ja Sami Savolainen toi kotijoukkueen tasoihin ensimmäisen erän aikana.

Suomi jatkoi vahvoja otteita toisessa erässä, jossa nähtiin yksi osuma. Kaapo Siekkinen vei sinivalkoiset johtoon Tuukka Haudanlammen syötöstä. Suomalaisittain paras vaihe osui kolmoserän ensimmäisen viiden minuutin hujakoille. Ensin Joakim Lund maalasi kahdesti 22 sekunnin aikaikkunassa ja Elias Siira vei Suomen 5-1-johtoon ajassa 45.17.

Ruotsi sai kirivaihteen päälle viimeisellä kympillä ja Malte Lundmark, Fabian Lindback ja Victor Wettergren osuivat vielä, mutta Suomi kesti loppurynnistyksen. Kaikkiaan ottelu oli hyvä suomalaisittain ja pallollinen peli oli kohentunut huomattavasti perjantain 11-2-rökäletappion jälkeen.

Suomen tehopelaaja oli 1+2 naulannut Sami Savolainen. Oskar Sillanpää oli erinomaisessa vireessä Suomen maalilla ja torjui 27 laukausta. Ottelua seurasi paikan päällä 887 katsojaa.