Liigat

PSS juhlii Suomen Cupin voittoa – Holmberg naulasi hattutempun

16.02.
2019
Liigat

PSS juhlii Suomen Cupin voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja PSS kohtasivat lauantaina naisten Suomen Cupin finaalissa Tampere Areenalla. PSS juhlii Suomen Cupin voitto vietyään finaalipelin voiton maalein 6-2.

Ensimmäisen kympin perusteella molemmat pyrkivät rakentamaan hyökkäyksiään varovaisesti palloa liikutellen. Parhaat maalipaikat pysähtyivät hyvin esiintyneisiin maalivahteihin. Avausmaali nähtiin ajassa 12.03, kun Judith Hyvärinen nousi hienon spurtin päätteeksi ErVin maalille ja laittoi oman paluupallonsa verkkoon.

PSS sai hyvän tilaisuuden lisämaaleihin, kun ErVi nappasi jäähyn maasta pelaamisesta. Ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun Marianne Väliaho latasi pallon verkkoon keskustasta ajassa 17.40. Avauserä oli lopulta melko varovaista peliä, eikä mitään päästä päähän ravaamista. ErVillä oli toki vaikeuksia saada porvoolaisten pakkaa auki, mutta helsinkiläisillä oli kyllä muutama hyvä maalipaikka. PSS:n 2-0-johtolukemista ensimmäinen kaksikymppinen oli tasainen vääntö.

ErVi tuli toiseen erään kovalla temmolla. Painostus tuotti tulosta ajassa 30.32, kun Laura Hämeen-Anttila laukoi pallon Arla Salon ohi alakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin PSS:n Elina Hautojärvi ajoi vahvasti maalille ja ErVi joutui rikkomaan tilanteessa. ErVi kuitenkin kesti PSS:n melko ponnettoman ylivoiman takaiskuitta.

PSS:n kolmas osuma syntyi kuin varkain. Kristiina Järvinen otti pitkän spurtin ja laukoi pallon tarkasti ErVi-maalin takakulmaan vajaa kaksi minuuttia ennen erätaukoa. Lisää oli vielä tulossa, sillä PSS iski tyylikkäästi vastaan erän lopussa ja Fanny Holmberg iski pallon kattoon, kun erää oli kuusi sekuntia jäljellä.

Erän ensimmäinen kymppi oli vahvaa peliä eritoten ErVin osalta. Helsinkiläisten maalin jälkeen PSS sai pelistä kiinni ja pelasi vahvan erän lopun.

ErVi laittoi lisää painetta PSS:n niskaan tappioasemastaan johtuen. Ennen viimeistä kymppiä PSS iski kuitenkin hienon vastaiskun kautta pallon maaliin. Fanny Holmberg suti pallon lopulta sisään ja viimeiselle kympille mentiin lukemissa 5-1. ErVi käytti aikalisänsä ajassa 50.01 ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia.

Se tuotti myös kavennusosuman ajassa 51.13, kun Jonna Virkkunen laittoi pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin PSS iski kuudennen osumansa ja Fanny Holmbergille maali oli ottelun kolmas. ErVi ei saanut lisäosumia aikaan ja varsinkin maalivahti Arla Salo onnistui hyvin kovimmissa paikoissa.

Ottelun tehopelaajia olivat Fanny Holmberg (3+0) ja Marianne Väliaho (1+1). PSS vei ottelun voiton varsinkin paremman puolustuspelinsä vuoksi ja se oli pallollisessa pelissä pari askelta ErViä edellä.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen