Liigat

PSS voitti kärkipelin – katso naisten Salibandyliigan sunnuntain tulokset

10.02.
2019
Liigat

Ella Holmberg oli jälleen tehokas PSS:n voittessa SB-Pron. Arkistokuva: Anssi Koskinen.

Naisten Salibandyliigaa pelattiin sunnuntaina kolmessa osoiteessa. Kärkiottelu PSS:n ja SB-Pron välillä meni porvoolaisten nimiin maalein 4-3 jatkoajalla.

Sarjan ykkösen ja kakkosen kohtaamisessa avauserän aikana nähtiin vain yksi maali. Sen teki PSS:n Ella Holmberg ajassa 7:44. Maalinsuilla ensimmäisen 20-minuuttisen aikana PSS:n Arla Salo torjui neljästi ja SB-Pron Tiltu Siltanen yhdeksän kertaa.

Toisen erän puolivälissä Sanni Koli siirsi PSS:n jo 2-0 -johtoon, mutta vielä ennen erätaukoa Laura Hietamäki ja Heidi Lirkki toivat pelin tasoihin. Kolmannen erän alussa Jaana Lirkki vei ensi kertaa Pron johtoon, mutta Kolin illan toinen osuma tasoitti ottelun ajassa 56:14. Jatkoajalla ratkaisun iski Fanny Holmberg.

PSS:n tehokkaimmat olivat kahdesti osunut Sanni Koli ja pistein 1+1 onnistunut Ella Holmberg. Pron Jenni Rautanen syötti joukkueensa maaleista kaksi. Tiltu Siltanen oli Pron maalilla pallon tiellä 25 kertaa. Vastapäädyn Arla Salolle koppeja merkattiin 14.

Tuloksen myötä PSS:n johto on ennen viimeisiä kierroksia neljä pistettä. Porvoolaisilla on kuitenkin jäljellä vain yksi ottelu runkosarjassa, kun Prolla niitä on edessä kaksi. Prolla on edelleen siis mahdollisuus nousta runkosarjan voittoon.

Tämän lisäksi Kooveella on edelleen mahdollisuus nousta piikkipaikalle. Mikäli Pro ja PSS häviäisivät kumpikin loput otteluistaan varsinaisella peliajalla ja Koovee nappaisi kahdesta jäljellä olevasta pelistään suorat kolmen pisteen voitot, olisi Koovee runkosarjan voittaja.

Naisten Salibandyliiga 10.2.
PSS-SB-Pro 4-3 JA Ottelutilastot
Classic-TPS 2-5 Ottelutilastot
Koovee-ÅIF 6-5 Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila