Maajoukkueet

Riihimäki luotsaa Latviaa vähintään Helsingin MM-kisoihin saakka – ”Meillä on isoja tavoitteita”

22.02.
2019
Maajoukkueet

Arto Riihimäki jatkaa Latvian maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: IFF.

Latvian salibandyliitto ilmoitti tällä viikolla jatkavansa päävalmentaja Arto Riihimäen sopimusta miesten maajoukkueen päävalmentajana.

Jatkosopimus ulottuu Helsingin MM-kisoihin vuonna 2020. Latvia on ilmoittanut tavoitteekseen sijoittua kisoissa kärkiviisikkoon ja päästä siten mukaan kesän 2021 World Gamesiin. Mikäli Latvia onnistuu tavoitteessaan MM-kisoissa, jatkuu Riihimäen sopimus automaattisesti heinäkuun loppuun 2021.

Riihimäki on luotsannut latvialaisia kesästä 2017 lähtien ja hänen alaisuudessaan joukkue oli Prahan 2018 MM-kisoissa viides, voittaen kisoissa muun muassa Tshekin alkulohkossa.

– Olen innoissani jatkamisesta Latvian maajoukkueessa. Alku on ollut lupaava ja olemme onnistuneet nostamaan joukkueen pelillistä tasoa. Nyt meidän ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa löytääksemme pelaajat, jotka sopivat pelisuunnitelmaamme. Meillä on isoja tavoitteita 2020 Helsingin kisoihin, joista yksi on saavuttaa World Games -paikka, Riihimäki itse kommentoi Latvian liiton tiedotteessa.

Kakkosvalmentajana toiminut Perttu Kytöhonka ei jatka roolissaan tulevalla kisaperiodilla. Päätös oli Latvian liiton tiedotteen mukaan Kytöhongan oma. Ingus Laivins sen sijaan jatkaa valmennusryhmässä ja mahdollisen ulkomaisen apuvalmentajan suhteen käydään neuvotteluja.

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila