Ruotsi murskaava U19-poikien avauskohtaamisessa – Suomi nurin 11–2

Ruotsi tuuletti peräti kuusi kertaa jo avauserässä Suomea vastaan Espoon Metro Areenalla pelatussa maaottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Maajoukkueviikonloppu käynnistyi perjantai-iltapäivänä Espoon Metro Areenalla. Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaiden poikien ottelussa isäntämaa jäi sivusta seuraajan rooliin.

Ruotsi takoi tylyt murskalukemat tulostaululle ja vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen maalein 2–11.

Ruotsi tarjoili saavillisen kylmää vettä suomalaisten niskaan heti avauserässä. Ykkösketjun Victor Wettergren iski hattutemppunsa täyteen erän lopulla viimeistelemällä rangaistuslaukauksesta lukemat jo 0–6:een.

Kuten tilanne ensimmäisen 20-minuuttisesta kertoi, Suomi jäi täysin altavastaajaksi.

Ruotsin karvauksenkin ohittaminen oli ajoittain hankalaa, eikä kunnollisia maalintekopaikkoja syntynyt keltasinisten päässä.

Myöskään toisen erän alku ei mairitellut Suomen näkövinkkelistä. Ruotsin huippulahjakas Falun-hyökkääjä Malte Lundmark iski kahdella nopealla osumalla joukkueensa 0–8-johtoon.

Lopulta Suomikin sai maalihanansa auki erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ketsuppipullon poksautti auki Jasper Juuti tarkalla takakulmakudilla. 2–8-maalista vastasi ylivoimalla Kaapo Siekkinen, joka kiepautti etukulmalta itsensä taidokkaasti tekopaikkaan.

Kirivaihde jäi kuitenkin näkemättä päätöserässä, eikä Ruotsi päästänyt Suomea enää sen lähemmäksi.

Länsinaapuri kaunisteli lukemia hyväkseen vielä viimeisen 20-minuuttisen aikana.

Ruotsin tehokkaimmaksi äityivät neljä maalia iskenyt Wettergren ja 3+1 saalistanut Lundmark.

Joukkueet kohtaavat Tapiolan jäähallissa uudestaan lauantaina kello 13.