Ulkomaat

Ruotsin liigaseurojen hanke perustaa uusi sarja etenee – käynnistymässä jo tulevana syksynä?

06.02.
2019
Ulkomaat

Pelaako Martin Östholm ensi kaudella SSL:n sijaan FBL:ssa? Kuva: Per Wiklund.

Superliigan seurat kokoontuivat sunnuntaina ja tekivät päätöksen perustaa Ruotsiin uusi pääsarja, Premier Floorball League (PFL). Sarja on itsenäinen, eikä toimi Ruotsin Salibandyliiton alaisuudessa. Asiasta uutisoi ruotsalainen RadioSporten.

Naisten ja miesten 24 liigaseurasta 23 oli mukana päätöksenteossa. Ainoastaan Växjö Vipers ei osallistunut tapaamiseen. Aikomus on, että uusi liiga käynnistyisi niinkin nopeasti kuin tulevana syksynä.

– Olimme pakotettuja tekemään tämän. Ruotsin liitto ei ole edes aloittanut neuvotteluita. Se on valitettavaa tässä tilanteessa. Me seurat olemme kaikki tämän puolella ja tämä tulee varmasti kehittämään salibandya Ruotsissa, liigaseurojen yhdistyksen Förenin Svenska Superliganin puheenjohtaja Krister Kalte kommentoi.

– On surullista, että liiton johto vastustaa heidän oman lajinsa kehittymistä. Se on absurdia oikeastaan, Kalte jatkaa.

Kiistan taustalla ovat vahvasti Superliigan omistusoikeudet, jotka ovat liiton hallussa ja joihin liitto haluaa vaikuttaa eniten.

Ruotsin salibandyliiton hallituksen jäsen Krister Azelius ei ole sitä mieltä siitä, että liitto olisi sulkenut ovet neuvotteluille, mutta sanoo, etteivät he ole pystyneet hyväksymään Superliigan seurojen ehtoja.

– Tähän mennessä tehty ehdotus ei ole ollut sellainen, jota olisimme ovineet hyväksyä, Azelius kommentoi Radiosportenille.

Krister Kalten mukaan ei ole kuitenkaan enää todennäköistä, että ratkaisu löytyy liiton kanssa yhteistyössä.

– Olemme sanoneet, että meidän tavoitteemme ja halumme on toimia yhteistyössä liiton kanssa. Odotamme, että asioista ollaan valmiita keskustelemaan. Heillä on edelleen mahdollisuus käyttää järkeä ja avata keskustelu, mutta aika alkaa loppua kesken, Kalte sanailee.

Azeliuksen mukaan on juuri seurojen tehtävä ottaa kontakti liittöön seuraavaksi tehdyn päätöksen osalta. Helmikuun 10. päivänä on viimeinen päivä, jolloin tulee ilmoittautua Superliigaan ensi kaudeksi. Sen jälkeen liitto ryhtyy täyttöjärjestelyihin Allsvenskanista (toiseksi korkein sarjataso).

– Liitto tulee säilyttämään korkeimman liigansa. Me jatkamme seurojen kanssa, jotka ovat kiinnostuneita pelaamaan Superliigassa, emmekä sellaisten kanssa, jotka haluavat lähteä, Azelius paaluttaa.

RadioSportenin uutinen aiheesta

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila