Ulkomaat

Ruotsin uusi ”Valioliiga” jakaa joukkueita – hallitseva mestari menossa uuteen sarjaan

08.02.
2019
Ulkomaat

Storvreta on ilmoittanut olevansa PFL:n kelkassa. Kuva: perwiklund.se

Eilen kerroimme, että ruotsalaislehti Innebandymagazinetin mukaan Ruotsiin on perustettu uusi sarja PFL eli Premier Floorball League. Torstain tietojen perusteella uusi sarja olisi käynnistymässä ensi kaudella.

Sittemmin tiedot Ruotsista ovat olleet varsin sekalaisia ja tämän hetken tilanne on osin avoin. Osa nykyisen Ruotsin Superliigan joukkueista on jo ilmoittanut jäävänsä liiton sarjaan (SSL). Suurin osa on taasen vaihtamassa uuteen sarjaan. Tiedot on kerätty Innebandymagazinetin uutisista, joista tuorein julkaistiin perjantai-iltana.

Miesten puolella PFL-leirissä ovat varmuudella hallitseva mestari Storvreta, Dalen, Höllviken, Linköping, Lindås Rasta, Mullsjö, Sirius, Örebro, Falun, Kalmarsund ja Pixbo.

Växjö ja Helsingborg ovat ilmoittaneet jäävänsä liiton sarjan alaisuuteen. Jönköpingin päätöksestä ei ole vielä virallista tietoa. Sarjan ilmoittautumisaika meni kuitenkin jo umpeen, mutta SSL:n ilmoittautumisaika on auki perjantaihin 15.2. asti.

Naisten puolella tilanne on tällä tietoa kimurantimpi. Dalen, Karlstad, Täby, Örnsköldsvik, Göteborg, Malmö, Pixbo Wallenstam, Warberg, Rönnby ja Sirius ovat PFL:n kelkassa. Naisten puolella ainakin sarjan ykkösjoukkue IKSU on ilmoittanut jäävänsä liiton sarjaan. Moran, Jönköpingin ja Endren päätös ei ole tiedossa tuoreimman uutisen mukaan.

Koko jupakassa mielenkiintoinen aspekti on ollut maajoukkue-edustus, joka ei ainakaan tämän hetken valossa olisi mahdollista uuden sarjan joukkueen pelaajille. Asia on kuitenkin vielä jossain määrin avonainen, kuten koko jupakka.

Ruotsin liitto on kutsunut kaikki nykyiset SSL-seurat koolle ensi viikolla. Keskiviikkona 13.2. pidetään kokous, jonka vuoksi ilmoittautumisaikaa Ruotsin Superliigaan pidennettiin ensi viikon perjantaille, kun sen piti alunperin päättyä jo tämän viikon sunnuntaina.

Artikkelia on päivitetty 8.2. klo 19.30 ja joukkueiden tietoja on päivitetty.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen