Salibandyssa palkittiin kaksi uutta Legendaa – Rantanen ja Suomalainen saivat kunnian

Anne Suomalainen (vas.) ja Nina Rantanen arvostettiin salibandyn legendojen joukkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Anne Suomalainen (vas.) ja Nina Rantanen arvostettiin salibandyn legendojen joukkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Espoon maaottelutapahtuman yhteydessä Metro Areenalla 2.2. nimettiin kaksi henkilöä Salibandyliiton Respect-järjestelmän Legendat-kategoriaan. Kunnian saivat Nina Rantanen (s. 1988) ja Anne Suomalainen (s. 1981).

Nina RantanenNina Rantanen (os. Rantala) edusti maajoukkuetasolla Suomea 75 maaottelussa, joista 18 kertaa MM-kisoissa saldonaan kolme MM-hopeaa vuosina 2013, 2015 ja 2017.

Naisten Salibandyliigassa Rantanen, 30, saavutti 13 pääsarjakautenaan kahdeksan SM-kultaa ja kolme hopeaa Classicin riveissä. Runkosarja- ja pudotuspeliotteluita hänelle kertyi kaikkiaan 386 kappaletta. Rantanen pitää hallussaan sekä runkosarjan (349+306=655) että pudotuspelien (90+117=207) kaikkien aikojen piste-ennätyksiä Naisten Salibandyliigassa.

Anne Suomalainen, 37, on seitsenkertainen MM-mitalisti, joista kirkkaimpana vuoden 2001 maailmanmestaruus. MM-hopeamitaleita hänellä on neljä ja kaksi MM-pronssia. Maaotteluita Suomalainen pelasi 87, joista MM-kisoissa 38.

Anne SuomalainenPääsarjakausia Suomalaiselle kevääseen 2016 päättyneellä uralla tuli peräti neljätoista ja SM-otteluita pudotuspelit mukaan lukien 344. Rantasen tavoin myös Suomalainen pääsi juhlimaan SM-kultaa kahdeksana keväänä. Hopeisia mitaleita hän saavutti kolme. Lisäksi Anne Suomalainen on juhlinut Sveitsin mestaruutta kahdesti seuranaan UHC Dietlikon.

Muistotaulut Legendoille luovuttivat Salibandyliiton kunniapuheenjohtaja Matti Ahde ja Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

Kaikki Legenda-nimityksen saaneet henkilöt löydät salibandy.fi/legendat.

Teksti: Salibandyliitto