Liigat

Tampereen herruudesta ei jäänyt epäselvyyttä – Classic kasvatti voittoputkeaan

08.02.
2019
Liigat

Classic kasvatti voittoputkeaan Tampereen paikallispelissä. Kuva: Esa Takalo

Koovee ja Classic kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan paikallispelissä Tampereella. Classic voitti kamppailun maalein 11-4.

Classic aloitti ottelun ryminällä. Ajassa 2.23 Konsta Tykkyläinen päätti vastahyökkäyksen vierasjoukkueen avausmaaliin. Minuuttia ja 19 sekuntia myöhemmin Classic sai rankkarin, jonka Sami Johansson naulasi varmasti ohi Oskar Sillanpään. Kolmas maali syntyi seitsemännen peliminuutin kohdalla. Jussi Piha viimeisteli maalin todella kauniin kuvion päätteeksi maalin takatolpalta.

Classic osui erässä vielä kahdesti. Eemeli Salin viimeisteli vahvan prässin päätteeksi maalin edestä ja Krister Savonen viimeisteli komean hyökkäyksen päätteeksi. Sarjakärjen ja -jumbon välinen ero oli selkeä. Classic pystyi puhkomaan puolustusta omilla hyökkäyksillään ja oli pallollisessa pelissä selkeästi edellä. Joskin voi sanoa, että paikoin näytti siltä, että Kooveen kannalta vaarallisimpia olivat omat hyökkäyksiinlähdöt, jolloin Classicin täsmäprässi hankki pallon vieraille kerran jos toisenkin. Kooveellakin oli erässä toki muutama maalipaikka, mutta Lassi Toriseva torjui varmasti ja erätauolle mentiin lukemissa 5-0.

Pelillisesti toinen erä ei eronnut suuresti ensimmäisestä. Koovee paransi peliään hitusen ja osui kahdesti Samuli Salomaan sekä Petteri Puustisen toimesta. Classic iski neljä maalia ja niistä vastasivat Johansson (2), Joonas Pylsy ja kauden avausmaalinsa iskenyt Juho Syvänen. Kolmanteen erään mentiin Classicin 9-2-johtoasemassa.

Kolmannen erän avausmaalista vastasi Koovee ja se oli Salomaalle ottelun toinen osuma. Jo seuraavassa vaihdossa Piha tarjoili komean no look -syötön Janne Lammiselle, joka täräytti komean osuman keskustasta. Kooveelta osui vielä viimeisellä vitosella Jasse Kuusisto ja Classicilta Eemeli Akola. Kaikkiaan paikalliskamppailu oli selkeää Classicin näytöstä kaikilla pelin osa-alueilla.

Vieraiden pistenikkareita olivat hattutempun naulannut Johansson sekä 1+2 tehtailleet Piha ja Lamminen. Koovee-pakki Ossi Koskinen syötti kolme maalia ja Oskar Sillanpää torjui hyvin pysäyttäen 24 laukausta.

Classicille voitto oli 14. putkeen ja joukkue jatkaa sarjakärjessä selkeällä erolla seuraavaan joukkueeseen. Mielenkiintoisena lisähuomiona nostettakoon se, että Classic hävisi viimeksi runkosarjassa varsinaisella peliajalla 12.2. 2017 ja sen seuraava peli on tiistaina ErViä vastaan, joka sattuu olemaan 12.2. Kooveelle tappio oli viidestoista perättäinen ja se majailee edelleen sarjan hännillä.

Perjantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
TPS-SPV 7-3 Ottelutilastot Anssi Koskisen ottelukuvat
Koovee-Classic 4-11 Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen