TPS puolusti Oilersin nurin Espoossa – katso keskiviikon salibandytulokset

Miko Kailiala oli TPS:n pistenikkareita Espoossa. Kuva: Anssi Koskinen

Esport Oilers ja TPS mittasivat toisiaan keskiviikkona Tapiolan Urheilutalolla. TPS haki vieraspisteet maalein 5-2.

Avauserässä Oilers iski kahdesti ja TPS kertaalleen. Espoolaisten maalintekijöitä olivat alivoimalla osunut Heikki Iiskola ja Casper Pfizner. TPS:n osumasta vastasi Olli Kinnunen. Toisessa erässä TPS oli kotijoukkuetta vahvempi ja tarkasti puolustanut vierasjoukkue vei erän nimiinsä lukemin 3-0. Miko Kailiala osui kahdesti ja Jaakko Hautamäki kertaalleen, joten kolmoserään mentiin 4-2-vierasjohdossa.

TPS pelasi vahvasti kolmoserän alun. Kun kaksikymppistä oli takana lähes viisi minuuttia, kun Eero Jalo viimeisteli paluupallon Oilersin verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Oilers sai hyvän sauman osua ylivoimalla, mutta TPS kesti kaksiminuuttisen. Ajassa 48.38 TPS:n Janne Hoikkanen otti heti perään uuden jäähyn.

TPS kuitenkin kesti alivoimapelillään myös toisen perättäisen kaksiminuuttisen. Viisi minuuttia ennen loppua Oilers käytti aikalisänsä. Tuon jälkeen Oilers lähti hakemaan kavennusosumia ilman maalivahtia, mutta TPS kesti loppuun saakka. TPS:n voitto oli erityisesti tiukan puolustuspelin ansiota. TPS:n pisteonnistujia olivat Kailiala (2+1) ja Jalo (1+2).

Kolmannen perättäisen voiton ottanut TPS nousi SPV:n ohi sarjakakkoseksi. Oilersille tappio oli toinen perättäinen ja joukkue jatkaa neljäntenä sarjassa.

Keskiviikon toisessa miesten liigapelissä Westend Indians haki todella tärkeät kolme pistettä Jyväskylästä kaatamalla Happeen maalein 8-4.

Indians oli alusta alkaen johdossa ottelussa. Viimeisellä kympillä Happee kiri tilanteeksi 5-4, mutta kiri katkesi Juuso Heikkisen jäähyyn. Indians osui ensin ylivoimalla ja iski vielä lopussa kaksi maalia tyhiin. Indiansin pistenikkari oli 1+2 naulannut Aaro Astala ja Happeen onnistuja 2+1 tehtaillut Peter Kotilainen.

Indiansille voitto tarkoitti sitä, että joukkue nousi 34 pisteeseen ja KrP:n ohi seitsemänneksi. Sen pudotuspelipaikka on tuloksen myötä yhä varmempi. Happee kärsi tappion kahden voiton jatkeeksi ja jatkaa sarjan viidentenä.