Divarit

Vanhat kilpakumppanit fuusioituvat – Josba Junioreista ja LeBa-96:sta Karelia Flames

21.02.
2019
Divarit

Joensuun Josban miesten edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Divarissa. LeBa-96 on kakkosdivisioonan kärkiryhmiä. Edustusjoukkueiden mahdollisesta yhdistymisestä ei ole vielä tietoa. Kuva: Anssi Koskinen

Joensuun seudulta pärähti melkoinen jymypaukku torstaina, kun julkistettiin, että vanhat kilpakumppanit Joensuun Josba Juniorit ja Lehmon Balls -96 fuusioituvat yhdeksi seuraksi.

Tiedotteen mukaan molemmilla seuroilla on ollut huoli Pohjois-Karjalaisen salibandyn tulevaisuudesta. Vanhemmissa ikäluokissa joukkueiden pelaajamäärät eivät ole olleet kovin suuria ja kilpailullinen menestys on ollut vähäistä. Lisäksi seurat kilpailevat pienellä maantieteellisellä alueella pelaajista sekä toimihenkilöistä.

Seurojen johtokunnat alkoivat viime vuoden lopulla selvittää yhteistyömahdollisuuksia. Laajamittaisen yhteistyön suureksi haasteeksi nousivat salibandyn kilpailusäännöt. Neuvottelujen tuloksena päätettiin yhdistää voimat ja perustaa uusi seura Karelia Flames.

Fuusio viedään läpi kahden seuraavan kauden aikana. Ensimmäisessä vaiheessa kaudelle 2019-2020 uuteen seuraan siirtyvät molemmista seuroista C2-A juniorit, aikuisjoukkueet sekä tyttö- ja naispelaajat. Kaudelle 2020-2021 seuraan siirtyvät nuoremmat juniorit. Molempien seurojen miesten edustusjoukkueiden siirtymisen aikatauluista päätetään kuluvan kauden päätyttyä.

Seurojen yhdistäminen tuo mahdollisuuden tavoitella sarjapaikkoja ja menestystä valtakunnallisissa pääsarjoissa. Yhdistyminen mahdollistaa myös jokaiselle junioreille omantasoisen ympäristön harrastamiseen.

Teksti: Seuran tiedote

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi