VeikkausTV-ennakko: Katkeaako EräViikinkien putki vai nappaako Koovee ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa?

EräViikingit on neljän ottelun tappioputkessa juuri ennen runkosarjan loppua. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit on neljän ottelun tappioputkessa juuri ennen runkosarjan loppua. Kuva: Juhani Järvenpää

Runkosarjan loppu lähenee, ja VeikkausTV on maanantaina paikan päällä AutoCenter Arenalla, missä kohtaavat Tampereen Koovee ja EräViikingit Helsingistä. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Lähtökohdat:

Isäntäjoukkue Kooveen kohtalo sinetöityi viikonloppuna, kun se pelasi selkä seinää vasten Oulun Luistinseuraa vastaan. Tuloksena oli kotitappio, ja näin ollen se jää varmasti liigajumboksi. Pelit jatkuvat ensi kaudella Divarin puolella.

Näin ollen Koovee pääsee lähtemään otteluun paineettomana, joskin varmasti edelleen pettyneenä lohduttomaan kauteena. Joukkue on onnistunut keräämään tähän mennessä vasta kuusi pistettä, eikä sillä ole yhtään voittoa varsinaisella peliajalla.

Toisesta näkövinkkelistä katsottuna se voi viimeisissä otteluissaan pelata seurayhteisölle, sillä maanantain ottelu on sen viimeinen liigapeli kotihallissa ainakin yli vuoteen. Muutoksia on varmasti tiedossa kauden jälkeen, mutta nykyisen joukkueen luulisi haluavan saada edes viimeiset hyvät muistot talteen kahdesta viimeisestä runkosarjaottelusta.

EräViikingeillä on niin ikään ollut vaikeaa, vaikka ei yhtä kauan kuin Kooveella. Helsinkiläiset saapuvat Pirkanmaalle neljän ottelun tappioputkessa, jollaista sillä ei vielä tähän asti ole aiemmin ollut.

ErVin mahdollisuudet playoffien kotietuun ovat jo menneet, joten nyt se pelaa enää maksimissaan kuudennesta sijasta. Viime otteluissa tehot ovat jääneet piippuun, joten sitä puolta voisi ainakin teoriassa olla mahdollista palauttaa muistiin selvästi heikommalla materiaalilla operoivaa Kooveeta vastaan.

Kuumat ja kylmät:

Tappiosta toiseen edenneestä Kooveesta on vaikea nostaa yhtään erityisen kuumaa tai kylmää pelaajaa erikseen esiin. Samaa voidaan sanoa tämän hetken ErVistäkin. Indiansia vastaan takaisin kolmeen pelaavaan ketjuun nostettu ErVi-hyökkääjä Eero Nuutinen pääsi heiluttamaan maaliverkkoa kahdesti espoolaisia vastaan. Voi olla, että maalit olivat myös tärkeitä nostamaan entisen maalitykin itseluottamusta pisteiden tekoon.

Yhteinen historia:

Kauden avauskohtaaminen meni EräViikingeille peräti 11–2 Vantaalla. Historian saatossa Koovee on kuitenkin pystynyt kerran voittamaan ErVin. Se tapahtui keväällä 2017.

Taistelupari:
Samuli Salomaa, Koovee – Joonatan Lindholm, EräViikingit

Molemmat hyökkääjät ovat takoneet tällä kaudella tehoja piste per peli -tahdilla. Kooveen kapteeninnauhaa kantavan Salomaan kohdalla pisteitä ei ole kuitenkaan syntynyt aiempien kausien tapaan, ja tuskin hän on itsekään tyytyväinen kauteensa. Viimeisissä peleissä kapteenin tulisi etunenässä johtaa joukkojaan esimerkillä.

Lindholmin kautta voidaan puolestaan pitää erittäin onnistuneena. 21-vuotias hyökkääjä pelaa ensimmäistä kokonaista kautta liigassa ja kasassa on jo varsin mukavat 15 maalia. Kevään tosipelien lähestyessä vire voi äityä vieläkin kovemmaksi.

Kokoonpanot:

ErVi tiedotti alkuviikosta, että hyökkääjä Perttu Puskan sopimus on purettu yhteisymmärryksessä, joten Puskaa ei enää tällä kaudella joukkueen kokoonpanossa nähdä.

Edelliset ottelut:

Koovee:
23.2. Koovee–OLS 4–6
18.2. Koovee–Nokian KrP 4–8
11.2. Koovee–LASB 4–7

EräViikingit:
22.2. EräViikingit–Indians 5–7
12.2. Classic–EräViikingit 4–1
7.2. Nokian KrP–EräViikingit 9–5

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Vaikka Koovee pääsee pelaamaan viimeiset ottelunsa paineettomana, niin kolmen pisteen voiton hakeminen tulee silti olemaan erittäin kovan työn takana. EräViikingit haluaa varmasti saada korjattua mollivireensä duuriksi ennen pudotuspelien alkua, ja Kooveeta vastaan olisi hyvä mahdollisuus virittää kielet taas kohdilleen.

Maaliarvio: Koovee 3,4,5 – EräViikingit 7,8,9

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.