Liigat

Vilander jättää TPS:n kauden jälkeen – seura julkaisi jo seuraajan

01.02.
2019
Liigat

Aki Vilander ei jatka TPS:ssa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Edelliset yhdeksän vuotta eri TPS-joukkueiden valmennuksessa toimineen Aki Vilanderin aikakausi seurassa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

TPS:n naisten edustusjoukkuetta valmentava Vilander on valmentanut seurassa vuosien varrella myös miesten edustusjoukkuetta ja vaikuttanut myös junioripuolella.

– Aki on tehnyt seurassamme loistavaa ja pitkäjänteistä työtä jonka avulla niin miesten kuin naisten edustusjoukkueiden toiminta on päässyt kehittymään nykyiselle tasolle. Akin aikana miesten puolelle valettiin vankka pohja, josta on ollut hyvä kehittää toimintaa entisestään ja nyt naisten puolella sama toimintakulttuurin muutos on vienyt toimintaa rutkasti eteenpäin. On aina ikävää menettää todella kova tekijä seuran urheilupuolelta. Tämä on kuitenkin normaali asia urheiluseurojen arjessa ja uskomme, että uusilla tekijöillä on loistava paikka jatkaa Akin ansiokkaasti tekemää työtä turkulaisen salibandyn hyväksi, TPS:n puheenjohtaja Toni Lahtela kommentoi seuran nettisivuilla.

– Menneet yhdeksän vuotta on tehty lujaa töitä ja koen, että olen pystynyt tukemaan seuraa omalla panoksellani vaadituissa projekteissa. Nyt kuitenkin koen että voisi olla oikea hetki ottaa uusi askel ja antaa seuraavien kantaa soihtua eteenpäin. Seurassa on hyvä noste päällä ja uusia energisiä ihmisiä tulossa taloon niin uskon, ratkaisu on kaikin puolin oikea. Se on kuitenkin varmaa, että niin kauan kuin on kipinää ja rakkautta lajia kohtaan, niin kauan haluan näitä hommia tehdä, Vilander itse puolestaan kommentoi.

– Erityisen hyvä mieli on siitä missä miesten edustusjoukkueurheilu tällä hetkellä seurassamme seilaa. Kiitosten aika on myöhemmin, koska on niin paljon on huipputyyppejä, jotka ovat olleet matkassa mukana. Matka on vielä pahasti myös tämän kauden osalta kesken ja ainut mihin voi vaikuttaa on tuleva. Siitä pidetään myös naisten edustusjoukkueen kanssa kiinni, jotta isot haasteet pystytään kääntämään vielä keväällä voitoksi, Vilander jatkaa.

Samana päivänä TPS julkaisi Vilanderin seuraajan. Naisten liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 2019-20 nimettiin Lari Molkka. Kuluvalla kaudella Molkka, 45, toimii jo Vilanderin johtamassa valmennustiimissä. Ennen naisten joukkueen valmennustiimiin liittymistä Molkka toimi TPS:n A-poikien päävalmentajana, jossa mies johdatti joukkueensa kolmena perättäisenä kautena välieriin. Noina vuosina TPS voitti yhden Suomen mestaruuden ja yhden SM-hopean.

TPS:n uutiset aiheesta:
Aki Vilander jättää Palloseuran kuluvan kauden päätteeksi
Naisten edustusjoukkue siirtyy Lari Molkan komentoon kaudelle 2019-20

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila