Liigat

Vilanderin uusi osoite selvillä – valmentaa SB-Prota vuoteen 2021 asti

04.02.
2019
Liigat

Aki Vilander valmentaa ensi kaudella SB-Prota. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS uutisoi viime viikolla, että naisten liigajoukkueen pääluotsi Aki Vilander jättää seuran tämän kauden jälkeen. Vilanderin uusi osoite on hallitseva Suomen mestari, nurmijärveläinen SB-Pro.

SB-Pron uutisen mukaan sopimus kattaa vuodet 2019-2021 ja hän vastaa myös seuran A- ja B-tyttöjen toiminnan koordinoinnista. Vilander on valmentanut aiemmin urallaan miesten liigassa TPS:aa neljä vuotta ja kaksi viimeistä kautta hän on valmentanut TPS:n naisten liigajoukkuetta. Tällä hetkellä hän on myös Suomen U19-tyttöjen pääluotsi.

– Ei ole tietenkään helppo päästä irti seurasta, jossa omaan työhöni on vahvasti uskottu ja olen saanut vaativissa tehtävissä työskennellä. Henkisesti olen kasvanut aivan uudelle tasolle, kun pohjaa ja toimintakulttuuria on edustusjoukkueisiin rakennettu, mutta nyt oli vaan myönnettävä, että oma aikaresurssi ei enää riitä repeämään liian moneen paikkaan ja on parempi antaa uusien ihmisten jatkaa töitä.

– Ajatus oli joko ottaa enemmän etäisyyttä hetkeksi seuravalmentamisesta tai tarttua riittävän kovaan haasteeseen, joka antaa myös itselleni vastauksia, miten näitä hommia tulevaisuudessa jatketaan vai jatketaanko ollenkaan, Vilander kertoi SB-Pron kotisivuilla.

TPS:n kausi naisten liigassa on ollut hyvin haasteellinen ja kapealla materiaalilla operoiva turkulaisjoukkue on seitsemäntenä liigassa.

– Kaipaan uuden ympäristön tuomaa energiaa ja ajatuksia sekä sellaisen haasteen, joka mittaa tuloksen muodossa myös minua valmentajana, koska koen olevani paineen alla parhaimmillani. Tähän SB-Pro tarjoaa minulle nyt varmasti parhaan mahdollisen mahdollisuuden.

– Tiedän, että Nurmijärvellä menestystä odottavat niin kokeneet pelaajat kuin taustaihmiset, joten se on sellainen ympäristö, missä en päässyt vielä aikuisten tasolla juniorivuosien jälkeen kokemaan. Tätä valintaa myös tietysti tukee se, että pääsen keskittymään huippuolosuhteissa vain valmentamiseen ja taustat on niin ammattimaisesti rakennettu, että pelaajien on hyvä olla joukkueessa, Vilander päätti.

SB-Pron uutinen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen