Voimahyökkääjä Heikkilä pääsi lähelle avausmaalia jo debyytissään: ”Olihan siinä paikka”

Oskari Heikkilä karisti alkujännitykset ja pelasi miehekkään debyytin Suomen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Oskari Heikkilä karisti alkujännitykset ja pelasi miehekkään debyytin Suomen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen riveissä esiintyi useita maajoukkuedebytantteja lauantaina, kun Ruotsi saapui vierailemaan Espoon Metro Areenalle. Yksi heistä oli Oskari Heikkilä, jonka viisikko olikin Suomen pirtein.

Vahvaa kautta Tampereen Classicissa pelaava Heikkilä on kasvattanut rooliaan viime vuosina yhä vain enemmän. Suomen mestaruuksiakin on jo aikuisten tasolla kolme, mutta vasta tällä kaudella Heikkilä on vakiinnuttanut paikkansa hallitsevien mestarien kärkiketjuissa.

– Ainahan sitä haluaa pelata, ja nyt on kieltämättä tullut hyvin vastuuta. Toivotaan, että vire jatkuu samanlaisena tai jopa parempana, Heikkilä pui Suomi–Ruotsi-maaottelun jälkeen.

Pistesarakkeessa ero edelliskausiin on huima. Aiempi runkosarjan piste-ennätys oli toissa kaudella syntynyt 3+6=9. Tähän mennessä Heikkilä on 21 otteluun saalistanut tehot 24+6=30.

Näin myös portti miesten maajoukkueeseen aukesi, eikä sekään hassummin mennyt. Heikkilä muodosti Suomen kolmisketjun yhdessä Joonas Pylsyn ja Peter Kotilaisen kanssa. 3–5-tappio jäi hieman kaihertamaan, vaikka muuten hän nautti ensimmäisestä esiintymisestään Suomen paidassa.

– Ihan mukava oli päästä pelaamaan. Harmittaa tietysti, että tappio tuli. Tästä on nyt saatu yksi kokemus, joten suurimmat jännitykset on jännitetty, Heikkilä summasi tunnelmiaan debyytistä.

Heikkilän ketju vastasi Suomen kahdesta maalista. Molemmissa viimeistelijöinä toimi Pylsy. Heikkilä teki kuitenkin arvokasta työtä omassa roolissaan, jota hän on tottunut pelaamaan myös seurajoukkueessaan.

– Pylsy on enemmän peliä tekevä Peterin kanssa, eli pörssimiehiä. Olen enemmän voimahyökkääjätyyppinen, maalineduspelaaja, hän kuvailee.

Kovasta työnteosta tunnettu hyökkääjä on omien sanojensa mukaan alkanut ampumaan tällä kaudella enemmän, ja sen myötä myös tehokkuus on kasvanut huimasti. Aiemmin mainitut 24 liigaosumaa puhuvat puolestaan.

Eikä ollut kaukana, että Heikkilä olisi päässyt nostamaan kädet kohti jäähallin kattoa maajoukkuedebyytissään jo avauserässä. Ainoastaan ruotsalaisvahti Måns Parsjö-Tegnérin huippupelastus esti maalin syntymisen.

– Olihan siinä paikka tehdä maalikin, mutta ei tällä kertaa mennyt sisään, Heikkilä totesi hieman hymyillen.

Kansainvälisen pelin vauhdin hän kuitenkin sai huomata, ja erityisesti kivenkovan vastustajan tehokkuus pisti silmään.

– Kyllähän siellä kookkaita äijiä oli vastassa. Aika rajulla kädellä he rokottavat, kun pääsevät kääntämään vastaiskuihin.