Welhot pudotti Steelersin karsijan paikalle maalivahtien taistossa – viimeisellä kierroksella isot panokset

Roni Tuononen pelasi huippuottelun Welhojen tolppien välissä päästämällä vain yhden selkänsä taakse. Arkistokuva: Esa Jokinen

Roni Tuononen pelasi huippuottelun Welhojen tolppien välissä päästämällä vain yhden selkänsä taakse. Arkistokuva: Esa Jokinen

Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi erittäin mielenkiintoista ottelua sarjapaikkojen kannalta. SB Welhot ohitti Steelersin sarjataulukossa 1–2-vierasvoiton myötä.

Sunnuntaihin tasapisteissä lähteneet Hämeenlinnan Steelers ja SB Welhot kohtasivat ensiksi mainitun kotihallissa, Elenia Areenalla.

Tarkkaavaisesti edenneessä ottelussa ei maaleilla juurikaan päästy herkuttelemaan ensimmäisen 40 minuutin aikana. Ville Lastikka vei Steelersin avauserässä johtoon, mutta toisella 20-minuuttisella Welhot nousi tasoihin Eero Vepsäläisen maalilla.

1–1-tilanteesta alkanut kolmas erä lähti liikkeelle yhtä varovaisesti kuin kaksi aiempaakin. Maalia jouduttiin odottelemaan reilut 13 minuuttia, mutta sitten helähti. Welhojen Roni Väänänen nappasi pallon kanttiin ja laukoi puolen kentän tuntumasta pallon etuylänurkkaan.

Maali oli kuopiolaisjoukkueen puolustajalle kauden ensimmäinen. Loppuun asti tasaisessa ottelussa ei enää lisäosumia nähty, vaikka viimeisistä sekunneista muodostuikin trillerimäiset.

Roni Tuononen nollasi ensin huipputorjunnalla Steelersin hyökkäyksen. Welhojen puolustus pelasi palloa vielä korkealla mailalla, ja kotijoukkue sai vapaalyönnin sekunti ennen loppua. Kun Lastikan viimeinen laukaus pysähtyi Tuonosen suojiin, pääsivät kuopiolaisvieraat juhlimaan voittoa.

Molemmat maalivahdit olivat rautaisessa iskussa, sillä Tuonoselle merkittin 21 ja Steelersin Santtu Pohjoselle 24 torjuntaa.

Kahden ottelun voittoputkessa Porin-vierasreissulle lähteneellä Oulun Luistinseuralla oli mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa hakemalla voiton Karhujen vieraana. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä isännät olivat vahvempia lopulta 7–3-numeroin.

OLS johti ottelua vielä avauserän jälkeen, mutta toisessa erässä Karhut kampesi rinnalle ja ohi. Karhujen Aaro Ollikainen ja OLS:n Tatu Kiipeli viettivät kahden maalin iltaa.

Sarjataulukon kannalta tulokset tarkoittivat sitä, että Welhot nousi yhdeksännelle sijalle. Steelers puolestaan jäi karsintoihin vievälle 12. sijalle. Molemmilla on vielä yksi ottelu jäljellä.

OLS on tappion myötä 10. sijalla, kaksi pistettä Steelersiä edellä. Niiden välissä on vielä LASB, jolla on kaksi runkosarjaottelua jäljellä.

Miesten Salibandyliiga:
Karhut–OLS 7–3 Ottelutilastot Kari Sahan (Urheilusuomi.com) ottelukuvat
Steelers–Welhot 1–2 Ottelutilastot