Welhot yllätti Oilersin jatkoajalla – katso Salibandyliigan sunnuntain tulokset

Kuvassa juhlivat Viljami Venäläinen ja Kalle Keränen onnistuivat molemmat Oilersia vastaan. Arkistokuva: Jari Turunen.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina kolme ottelua. Kuopiossa Welhot nappasi tärkeän 4-3 -jatkoaikavoiton Esport Oilersista.

Vähämaalisen ottelun avauserä oli maaliton. Oilers joutui vaihtamaan maalivahtia jo ajassa 18:05. Maaliton tasatilanne viittaisi Joonas Kaltiaisen mahdolliseen loukkaantumiseen. Hänet korvasi maalinsuulla Severi Hopsu.

Toisen erän ainoan maalin iski Eero Vepsäläinen ajassa 35:52. Näin ollen päätöserään siirryttiin Welhojen 1-0 -johdossa.

Kolmannen erän alussa Sylvester Raikamo tasoitti ja minuutti myöhemmin Justus Kainulainen pääsi kokeilemaan maalintekoa rankkarista. Hän kuitenkin epäonnistui.

Ilari Talvitie vei yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria Oilersin ensi kertaa ottelussa johtoon, mutta vain vajaa kolme minuuttia myöhemmin Viljami Venäläinen tasoitti. Riku Holopainen siirsi ”öljymiehet” kuitenkin jälleen edelle ajassa 56:55. Kaksi minuuttia ennen päätössummeria Iiro Lankinen täräytti ylivoimalla ilman maalivahtia pelin vielä tasoihin ja näin mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Kalle Keränen iski ratkaisuosuman ja Welhoille tärkeät kaksi pistettä ajassa 61:46.

Kalle Keränen oli samalla ainoa Welhojen pelaaja, joka ylsi kahteen tehopisteeseen. Oilersin puolelta kaksi pistettä teki vain kaksi maalia alustanut Casper Pfitzner.

Päivän muissa peleissä Karhut nappasi suoraa säilymistä ajatellen tärkeän pisteen Steelersiltä. Kaksi pistettä matkasi kuitenkin jatkoaikavoiton myötä Hämeenlinnaan. SPV puolestaan möyhensi kotonaan OLS:n totaalisesti.

Miesten Salibandyliiga 10.2.

Welhot-Oilers 4-3 JA Ottelutilastot
Karhut-Steelers 5-6 JA Ottelutilastot
SPV-OLS 15-5 Ottelutilastot

Edit: Otsikkoa ja juttua muokattu su 10.2. klo 19:56. Pöytäkirjassa oli räikeä virhe, jonka mukaan Oilers olisi pelannut ilman maalivahtia, jonka vuoksi uutisoimme aluksi ratkaisuosuman syntyneen tyhjään maaliin.