Ylijohtavan hornankattila nimitrendien aallonharjalla: ”Meidän liigamme voisi olla Elite League”

Tiistain sirkusottelu teki Toni Lötjöseen vaikutuksen. Kuva: Esa Takalo

Tiistain sirkusottelu teki Toni Lötjöseen vaikutuksen. Kuva: Esa Takalo

Ylijohtavan hornankattilassa ollaan tärkeiden asioiden parissa. Nimikkosankari Toni Lötjönen kävi viikolla katsomassa Salibandyliigan sirkusottelun ja vaikuttui.

Näyttää vahvasti myös siltä, että KalloCastin jäsenet ovat viimein ottamassa paikan MAAJOUKKUETIELLÄ, eikä mikään näytä olevan edes hidasteena tiellä.

Olit tiistaina sirkusteeman pelissä Tampereella. Se ilmeisesti lunasti lupauksiaan vai kuinka? Pitäisikö näitä järjestää edelleen enemmän?

– En edes muista monta kalenterin sivua pitää mennä taaksepäin, kun liigassa pelattiin useampikin Sirkus-ottelu kauden aikana. Vain ja ainoastaan Suomen johtava sählyorganisaatio on jatkanut tätä perinnettä, ja varsin onnistuneesti. Ehkä muuallakin olisi tosiaan aika kaivaa tirehtöörin hattu ja pellen kamat jälleen varastosta ja tehdä yhdestä kauden ottelusta The Tapahtuma. Sitä kuuluisaa pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan.

– Toki suomalaisittain yleisöä piti tälläkin kertaa herätellä ja pakottaa lyömään käsiä yhteen, mutta tamperelaiset tekivät kyllä työtä käskettyä. Ja yleisöäkin oli komeasti päälle kaksi tonnia, ja VIP:ssä enemmän väkeä kuin Kooveella katsojia.

Nyt ne pudotuspelijoukkueet näyttävät jo aika uhkaavasti laminoiduilta, kuten väitimme jo joskus kauan sitten. Tuleeko taulukon sisällä vielä jotain yllätyksiä?

– Hetken tosiaan näytti että kristallipallossamme oli särö, mutta nyt kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat kyllä karanneet. Hornankattilan kestotilaajan Ville Lastikan loukkaantuminen oli liian syvä kuoppa Steelersille. Lastikan koulurepulle ei löytynyt odotetusti kantajaa ja samaan aikaan Indians on pystynyt voittamaan ne “helpot” pelit, ja lisäksi joukkue otti vielä maukkaat pinnat Jyväskylästä matkaan.

Arvioi pudotuspeliparit tässä vaiheessa?

Classic – Indians

TPS – Nokian KrP

SPV – EräViikingit

Happee – Oilers

Joonas Pylsy siirtyy Sveitsiin liigaan. Hommaako Classic korkean profiilin paikkaajan vai löytyykö korvaaja omasta takaa?

– En ole hallihuhuina kuullut laatupaikkaajien nimiä ainakaan vielä enkä usko, että sellaista on tulossa. Ensinnäkin tämän kauden Joonas Pylsy on pelannut sillä tasolla, että hänen korvaamisensa olisi myös äärimmäisen vaikeaa.

– Toisaalta jos katsoo Classicin rosteria ja oletetaan muiden jatkavan niin oikea laita on kahden kentän osalta hyvässä formussa ja niin on myös sentteriosasto. Eniten tamperelaisten rosteri huutaisi tällä hetkellä toista rightin hyökkääjää.

– Ja vaikka Classicilla on niin sanotusti pinkka kunnossa, niin varmasti seurassa on paineita myös pitää pelaajabudjetti siedettävänä.

Pylsy sanoi Innebandymagazinetille, että Ruotsin “sisäinen konflikti” rajasi Ruotsin liigan ulos vaihtoehdoista. Uskotko, että ruotsalaispelaajia nähdään ensi kaudella enenevissä määrin Sveitsissä ja/tai Suomessa?

– Konflikti saattaa hidastaa joidenkin pelaajasopimuksien syntyä ja etenkin ulkomaalaisten pelaajien hankintaan se voi vaikuttaa. Ruotsalaisiin pelaajiin, ja etenkään profiilipelaajiin se tuskin vaikuttaa mitenkään. Kovat profiilipelaajat eivät Ruotsista ole kovin hanakasti lähteneet viime vuosina edes Sveisiin. Suomesta puhumattakaan. Miksi he tänne tulisivat? Ja kenellä olisi varaa maksaa heille?

Luin internetistä otsakkeen “Täydennyshaku FBA Elite -seuraksi ja MAAJOUKKUETIE FBA -yhteistyöseuraksi”. Olisiko tuossa KalloCastin paikka iskeä, koska meillä on kuitenkin Elite-luokan podcast ja MAAJOUKKUETIE-tason kuuntelijakunta? Seuran nimi voisi olla vaikka PREMIER KalloCast Crew ELITE MAAJOUKKUETIE prospects?

– Mikäs siinä. Siellä olisi huippu-urheilujohtaja Rantalan Jakkekin kummissaan kun Eerikkilän testikennoihin 20 metrin pyrähdyksiä painelisivat Ylijohtava ja Joel Siltanen.

– Katsastin muutes maajoukkueen tuoreimmat testitulokset. Allekirjoittaneen ennätys 2,72 sekuntia 20 metrillä on nopeampi kuin maajoukkueen nopeimmalla Rasmus Kainulaisella. Ja viime talvelta staattinen hyppykin 59 senttiä, mikä on pari senttiä parempi kuin Joni-Arttu Siepillä. Eli ihan hyvissä kunnossa näyttää maajoukkuepelaajat olevan.

– Piip-testi eikä ketteryysrata tulosta ei valitettavasti meikäläisellä ole, mutta päätoimittaja Siltanen hoitanee niihin pohjat.

Pitäisikö kaikkien salibandyseurojen ottaa Elite-etuliite nimeensä? Minusta pitäisi.

– Jos Ruotsissa pääsarja on Premier League niin meidän liigamme voisi olla Elite League. Myös joukkueiden nimet voisi kääntää “längvitsiksi” kuten entinen valmentajani Mika Ahonen tapasi sanoi.

– Kova hinkuhan lajilla on levitä maailmalle ja sarjahan suorastaan huokuisi samaa fiilistä kuin NHL, jos vastakkain olisivat Elite Seinäjoki Game Brothers ja Elite Kuopio Wizardsit.

Arvioi Suomen Cupin finaalien yleisömäärä? Jos osut tarpeeksi lähelle, niin tarjoan ensi keskiviikkona vaniljalatten.

– 1358 kankkuparia. Jos on alle tonnin, niin en juo vaniljalattea enää koskaan.

Löytyykö loppuviikosta mielenkiintoisia pelejä Suomen Cupin finaalien lisäksi?

– Salibandyliigassa on isot pinnat Oulussa jaossa. OLS:n loppuohjelma on sellainen, että sillä on täydet mahdollisuudet hilata itsensä vielä kuiville. Ja toisaalta ei Welhotkaan vielä ole karsintapeikkoa karistanut kokonaan.

– Divariin pätee samat sanat kuin viime viikollakin. Tasainen sarja ja kivasti panosta lähes jokaisessa ottelussa, mutta kyllä se fokus viikonloppuna on Suomen Cupin finaaleissa. Kannu on aina kannu ja kiva voittaa.

Perjantai 15.2.

Naisten Salibandyliiga
19:00 Pelicans SB – Koovee Suurhalli Areena

Miesten Divari
19:00 ÅIF – EV Akatemia Sipoo Areena

Miesten Suomen Cupin aluefinaalit
19:00 SBS Kings – AC HaKi, Esport Arena

Lauantai 16.2.

Suomen Cupin finaalit, Tampere Areena

Naiset
13:00 EräViikingit-SB-Pro Ruutu+

Miehet
16:00 Classic-Happee Ruutu+

Miesten Divari
17:00 FBC Turku – NJ Kupittaan ph
18:00 ÅIF – NST Sipoo Areena

Suomen Cupin aluefinaalit
14:30 SB Paapat-Nibacos, OP-Arena Vaasa
17:30 Happee Steamers-FoSu, Palokan koulukeskus

Sunnuntai 17.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Steelers – Oilers Elenia Areena Ruutu+
18:00 OLS – Welhot Kastelli Ruutu+

Miesten Divari
15:30 O2-Jyväskylä – Merikoski SBT Palokan koulukeskus
16:00 LNM – Josba Kempelehalli
18:30 M-Team – Rangers Ruskeasuo 4