Ylijohtavan hornankattila pohtii jo Karelia Flamesin fanituotteita: ”Liekkipaitaa ja Karjala-lippistä”

Ylijohtava päästi Suomen Cupin luokaltaan rimaa hipoen. Kuva: Juhani Järvenpää

Ylijohtava päästi Suomen Cupin luokaltaan tällä kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Ylijohtavan hornankattilassa ollaan jälleen tärkeiden asioiden parissa, ja Toni ”Ylijohtava” Lötjönen ruotii salibandymaailman ajankohtaiset ja olennaiset puheenaiheet tuttuun tapaansa.

Asteikolla 4-10, minkä arvosanan annat tämän kauden Suomen Cupille?

– Ylirehtori Lötjönen antaa arvosanaksi 6-. On toki sanottava ettei Suomen Cup ole ennenkään ollut luokkansa priimus, mutta tänä vuonna etenkään loppukokeessa ei onnistuttu.

– Sekä miehissä että naisissa oli kuitenkin erittäin hyvät taisteluparit, ja odotukset hyvään tapahtumaan oli olemassa. Yleisömäärä oli kuitenkin valtava pettymys. Ruudun lähetyksessä olisi myös ollut paikka markkinoida lajia, Ruudun säbäpakettia ja tulevia pleijareita. Nyt painettiin lähetys kuitenkin ihan markan budjetilla.

– Luokaltaan Suomen Cup pääsi ja ensi vuonna sitten kotiläksytkin kannattaa tehdä.

Classic hävisi todella pitkästä aikaa varsinaisella peliajalla. Mistä tuo mielestäsi kertoo, vai oliko tämä niin kutsuttu tilastotappio?

– Tuskin Samu Kuitusta vielä ihan kutsutaan ”Passo” Peltolan toimistoon tilinteolle. Poissaolojahan Classicilla oli jälleen ja riskejä ei varmasti oteta kenenkään kohdalla ennen pudotuspelejä. Toki se kuorma alkaa Familyn ukoilla olemaan tämän kauden osalta mieletön, ja bensan pitäisi riittää vielä pari kuukautta.

Josba Juniorit ja LeBa fuusioituivat. Miltä tuo yhteinen taival kuulostaa?

– Fuusioissa on isot mahdollisuudet. Ja fuusioissa on isot uhat. En tunne tarpeeksi hyvin näitä organisaatioita, mutta aina kahden eri toimintakulttuurin yhdistäminen on valtava haaste. Ja samalla etenkin peräferiassa on pakko miettiä, että milloin kaksi kilpailevaa seuraa syö toisiaan, ja olisiko tosiaan fiksumpaa pelata samaan pussiin.

– Tulevaisuus näyttää millainen tunkio tästä fuusiosta muodostuu, mutta lopulta Pohjois-Karjalassa kukkona tunkiolla häärii tuttu mies. Antti Ruokonen.

Pääseeköhän Karelia Flames nimensä perusteella suoraan MAAJOUKKUETIEn Elite-sarjaan?

– Todellakin. Ja mietippä millaista fanikamaa on tarjolla? Liekkipaitaa ja Karjala-lippistä kun pukataan markkinoille, niin siellä vapisee niin New York Yankees kuin Real Madrid.

Naisten liigan runkosarja päättyy viikonloppuna. Mitä mieltä olet siitä, että runkosarjan jälkeen pelataan ehkä joidenkin joukkueiden osalta jopa enemmän otteluita kuin itse runkosarjassa?

– Tämä sarjasysteemi on niin kryptinen, että tällainen kaksilahkeinen ja putkiaivoinen ei edes meinaa ymmärtää sitä. Naisten liigassa tämä varmasti vielä menee ja toivotaan, että joukkueet ovat sijoitussarjoissa oikeaan aikaan oikealla paikkakunnalla.

– Mitä tulee itse kysymykseesi, niin ei tänä vuonna lopulta olisi ollut tarvetta edes näille “välisarjoille”. Naisten sarjahan on lopulta ollut pari heittopussukkaa lukuunottamatta todella tasainen ja ihan perinteiset pudotuspelitkin olisivat tämän vuodessa toimineet vallan mainiosti.

Entä siitä, että finaaleita pelataan jopa toukokuussa hyvin todennäköisesti?

– Pitkäänhän liitossa on mietitty miten salibandy näkyisi hiljaisina kesäkuukausina. Vahvasti sitä kohti mennään, että pelejä painetaan ympäri vuoden. Ja eipä ole ennen tullut finaaleja seurattua shortseissa ja släpäreissä. Ja nätissä rusketuksessa.

Mikähän mahtaa olla kestotilaaja Lastikan suosikkikaramelli?

– Ville Lastikan kaltainen opportunisti ja pistehirmu arvostanee Fazerin Ässä 1+1=3 -pussia. Kovalle karkkirohmulle vajaa 300 gramman pussi ei kyllä kauaa Lastikan käsissä rapise.

Nostot viikonlopun otteluista?

– Missään nimessä ei voida ohittaa sunnuntain Steelersin ja Welhojen kohtaamista. Ruutu+ pukkaa vielä onneksemme isojen panoksien pelin ulos missä voittaja varmistaa ensi kauden liigapaikkansa.

– Viikosta toiseen jaksan täällä lässyttää Divarin tasaisista ja panoksekkaista otteluista. Lauantailta nostona O2-Jyväskylän ja M-Teamin taisto. Joukkueet sijoilla yhdeksän ja kahdeksan ja pinna eroa.

Ja naisten runkosarjassa viimeinen kierros tarjolla. Ei ole nallekarkit sielläkään vielä jaettu, joten panosta riittää. Etenkin siksi, että jokaisella maalilla on merkitystä.

Viikonlopun salibandyottelut:

Perjantai 22.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 EräViikingit – Indians Energia Areena Ruutu+

Lauantai 23.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 LASB – Nokian KrP Suurhalli Areena
18:30 Koovee – OLS AutoCenter Areena Ruutu+

Naisten Salibandyliiga
14:00 Classic – Koovee Tampere Areena Ruutu+
15:00 SSRA – TPS Kastelli
15:00 ÅIF – PSS Sipoo Areena
17:00 SB-Pro – Pelicans SB Arkadia Halli
18:00 NST – EräViikingit Lappeenrannan UT

Miesten Divari
15:30 O2-Jyväskylä – M-Team Palokan koulukeskus
16:00 NJ – Rangers Nurmon Liikuntahalli
17:00 Loviisan Tor – Tiikerit Loviisan LH
17:00 Josba – ÅIF Liikuntakeskus
18:00 Merikoski SBT – SalBa Kastelli
18:00 LNM – FBC Turku Kempelehalli

Sunnuntai 24.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Steelers – Welhot Elenia Areena Ruutu+
17:00 Karhut – OLS Porin UT

Miesten Divari
15:00 NJ – Tiikerit Nurmon Liikuntahalli
16:00 LNM – SalBa Kempelehalli
17:00 NST – O2-Jyväskylä Lappeenrannan UT
17:00 Loviisan Tor – Rangers Loviisan LH
17:00 Josba – M-Team Liikuntakeskus
18:00 Merikoski SBT – FBC Turku Kastelli