Ylijohtavan hornankattilassa ”pitchataan”: ”Pistepörssiä johtava voisi olla TUPLASTIKKA-pelaaja”

Espoon viime viikonlopun ottelut olivat onnistuneita. Maajoukkuepelaajien nimikirjoitukset olivat kovaa valuuttaa. Kuva: Salibandy.fi

Espoon viime viikonlopun ottelut olivat onnistuneita. Maajoukkuepelaajien nimikirjoitukset olivat kovaa valuuttaa. Kuva: Salibandy.fi

Ylijohtavan hornankattila palaa nimikkohenkilön polvileikkauksen ja maaottelutauon jälkeen eetteriin. Aiheina ovat jälleen tällä ja viime viikolla puhuttaneet salibandyaiheet.

Löydät artikkelin lopusta loppuviikon täyden otteluohjelman.

Jäikö viikonlopun maaotteluista jotain käteen?

– Aika vähän, mutta eipä odotuksetkaan olleet stratosfääreissä. MM-ähkyn jälkeen pelattava maaottelu Ruotsia vastaan ei mitään väristyksiä aiheuta, vaikka uudet kokeilut pienen mielenkiinnon tuovatkin. Kun kumpikin joukkue pelasi merkityksettömän maaottelun ilman pelikirjaa, niin naapuri oli kyllä laatikossa edellä.

– Kokonaisuus kuitenkin tapahtumassa ehdottomasti plussan puolella. Saatiin maaottelu, liigapeli ja pari poikienkin peliä hyviin puitteisiin. Ja yleisöäkin oli mukavaasti.

Miten se onkaan mahdollista, että Ylijohtava ja Petteri Nykky sattuivat sairaalaan samaan aikaan?

– Ja vieläpä samaan sairaalaan. Vaikea tässä on sattumiin uskoa. Toki Petterillä lähtö leikkauspöydälle oli allekirjoittanutta hätäisempi ja vaikutti aika vakavalta tilanteelta, mutta ei se näyttänyt Nykkyä paljon hidastavan, kun puhelimitse oli valmentanut maajoukkuetta sairaalapedin pohjalta.

Luit varmaan Peter Vesterbackan mietteet. Mitä niistä nousi mieleesi?

– Jouduin lukemaan jutun kahteen kertaan ja toteamaan vieläkin että mitäköhän liikemies ja visionääri mahtoi erän aikana toimittajalle syöttää. Melkoista tajunnanvirtaa mistä punaisen lankan etsimiseen tarvitaan ilmeisesti joku meikäläistä älykkäämpi homo sapiens.

– Tykkään mielettömästi, että jollakin ajatus viipottaa pilvissä ja vähän niiden yläpuolella. On tärkeää, että rimaa asetellaan koko ajan korkeammalle, ja joskus myös sinne mistä se ei edes enää näy. Salibandyn NHL ja se, että 2000 hengen hallit olisivat kohta liian pieniä liigajoukkueille ovat tietysti heittoja, joilla Alakiventiellä ja ehkä jossain piireissä housut kostuu. Seuratoimijoiden arkipäivästä on sinne kuitenkin matkaa vielä valovuosi, ja he ovat avainasemassa lajin viemisessä eteenpäin.

– Käytännön konkreettiset ehdotukset olivat Peterillä vielä vähissä. Ja jos ei meillä ole näitä käytännön työkaluja vielä, niin näille pilvilinnoilioille käy kuin possujen rakennelmille Angry Birdsissa.

Ruotsissa on laitettu kunnolla kapinahenkeä päälle, ja ensi kaudella nähdään ehkä seurojen hallinnoima sarja. Kuinka vakava juttu tuo olisi mielestäsi lajin kokonaiskuvassa?

– Samaa kapinahenkeä on aika ajoin noussut Suomessakin, mutta Ruotsissa ollaan jo lähellä tämän toteutumista. Case kuulostaa vielä niin sekavalta ja ne ratkaisumallit ovat niin auki, että vaikea sanoa mitään suuntaan tai toiseen.

– Vakavana asiana en tätä näe. Päinvastoin. Kaskettu maa on aina myös kasvualusta jollekkin uudelle ja ehkä paremmalle. Onhan samanlaisia malleja useissa lajeissa ja sarjoissa. Suomalaisina voidaan olla onnekkaita ja sivusta seurata miten toteutuessaan Ruotsisssa malli toimii ja välttää pahimmat sudenkuopat

Jos Suomessa tapahtuisi sama, niin kumpi olisi parempi uusi nimi: LUXUS ELITE FLOORBALL LEAGUE vai simppelimpi SÄHLYLIIGA?

– Miten olisi NFL eli National Floorball League. Tuskin kovin kallis ostaa nimen käyttöoikeus kainalopalloilijoilta.

Luitko Kooveen valmentajan mietteet? Vastaavatko ne käsitystäsi joukkueen kaudesta?

– Odotas käyn lukemassa.

– Kyllä. Näkemäni perusteella allekirjoitan täysin. Etenkin alkukaudesta näin paljon Kooveen pelejä ja vaikka rosteri on mitä on, niin pelissä oli paljon hyviä elementtejä. Selkeä ajatus mitä pallolla tehdään ja rohkea pelaajia kehittävä pelitapa. Ehkä hieman inhorealistisemmalla pelitavalla pisteitä olisikin tullut enemmän.

– Jossain vaiheessa näki selvästi, että tappiot alkoivat nakertaa nuorta ryhmää, ja ehkä siellä se usko sitä myöten myös siihen omaan pelitapaan on karissut. Tällä hetkellä moneen kertaan poljetusta selkärangasta ei ole mitään jäljellä ja se yhdistettynä maalintekijöiden puutteeseen on johtanut siihen, että maaleja ei synny. Ei sitten millään.

Kestotilaaja Ville Lastikka valittiin Hämeenlinnan vuoden miesurheiijaksi ja palailee pikku hiljaa kentille. Mietin kuitenkin enemmän sitä, että mies kertoi juhlineensa MM-kultaa karkeilla ja liiton yhteistyökumppani Leaf ei ole vielä tehnyt miehen kanssa isoa diiliä. Etkö sinäkin haluaisi syödä esim. TUPLAstikka-patukoita?

– Ai että. Nerokas idea. Soitahan nyt äkkiä Leafin toimistolle. Ensi kaudella joukkueen pistepörssiä johtava pelaaja voisi myös olla TUPLASTIKKA-pelaaja.

Nosta esille mielenkiintoisia otteluita tulevalta viikonlopulta?

– Liigassa ei mitään superkiinnostavia otteluita ole tulossa. Toki voi olla ettemme hetkeen pääsee näkemään Tampereen paikalliskamppailua perjantaina Kooveen ja Classicin kohtaamisen jälkeen.

– Divarihan on aivan uskomattoman tasainen. Jännitettävää riittää jokaisella viivalla ja esimerkiksi karsimaan lähdössä oleva Nurmon Jymy voi aivan hyvin nousta vielä vaikka pudotuspeleihin. Mitään yksittäistä ottelunostoa on vaikea poimia, vaan lähes jokaisessa ottelussa on tällä hetkellä mukavasti panosta tiskissä.

– Joten nyt voi laittaa fanfaarit soimaan. Kyllä, Ylijohtava nostaa viikonlopun otteluksi naisten Salibandyliigan ottelun. Sunnuntaina pelataan sarjan kärkiottelu PSS:n ja SB-Pron välillä. Nuoruus vastaan ”kokemus”. Voitolla porvoolaiset ottaisivat melkoisen tukevan otteen runkosarjan voitosta. Ottelussa panosta siis riittää. Ja tietysti jokaisella maalilla on merkitystä.

Torstai 7.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Nokian KrP – EräViikingit Raholan lk VeikkausTV

Naisten Salibandyliiga
18:30 TPS – PSS Leaf-Areena Ruutu+

Perjantai 8.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 TPS – SPV Kupittaan ph
18:30 Koovee – Classic AutoCenter Areena Ruutu+

Lauantai 9.2.

Miesten Salibandyliiga
18:00 Karhut – TPS Porin UT VeikkausTV
18:30 Happee – Nokian KrP Jyväskylän monitoimitalo

Naisten Salibandyliiga
15:00 SSRA – NST Kastelli

Miesten Divari
14:00 NST – NJ Lappeenrannan UT
15:30 M-Team – FBC Turku Ruskeasuo 4
17:00 Tiikerit – Josba Tikkurilan UT
18:00 LNM – ÅIF Kempelehalli
18:00 Merikoski SBT – Loviisan Tor Kastelli
18:30 EV Akatemia – SalBa Mosahalli
18:30 Rangers – O2-Jyväskylä Kirkkonummen VS

Sunnuntai 10.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 Karhut – Steelers Porin UT
17:00 Welhot – Oilers Kuopiohalli
17:00 SPV – OLS Seinäjoen Urheilutalo Ruutu+

Naisten Salibandyliiga
17:00 PSS – SB-Pro Porvoo SBH
18:30 Classic – TPS Tampere Areena
18:30 Koovee – ÅIF AutoCenter Areena Ruutu+

Miesten Divari
15:00 Merikoski SBT – ÅIF Kastelli
16:00 LNM – Loviisan Tor Kempelehalli
17:00 NST – SalBa Lappeenrannan UT
17:00 Tiikerit – O2-Jyväskylä Tikkurilan UT
18:30 Rangers – Josba Kirkkonummen VS
18:30 M-Team – NJ Ruskeasuo 4

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: KrP lähtee kääntämään alavirettään – ErVi oli pari viikkoa sitten selkeästi parempi