Classic nousi vaikeuksista, TPS jatkoaikavoittoon – näin starttasivat Salibandyliigan välierät

Classic nousi vaikean avauserän jälkeen lopulta selvänumeroiseen voittoon. Kuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigassa alkoivat keskiviikkoiltana välierät. Tampereella ilman ykkössentteriään Nico Saloa pelannut Classic oli alussa pinteessä, mutta nousi lopulta 7-2 -voittoon.

Tampereella Oilers oli avauserässä aavistuksen valmiimpi pelaamaan. Classicin puolustaminen ja eritoten negatiivisten tilanteenvaihtojen jälkeinen pelaaminen oli jopa yllättävän pehmeää. Vaikka Classic pystyi tuttuun tapaansa pitämään pelivälinettä, niin Oilers oli avauserässä vaarallisempi. Erän ainoan osuman iski Jesperi Lindfors ajassa 6:40.

Oilers siirtyi toisen erän alkupuolella jo kahden maalin johtoon Justus Kainulaisen maalatessa Antti Suomelan päätytiputuksesta. Tämän jälkeen Classic otti kuitenkin pelin hallintaansa ja mylläsi lähes koko loppuerän espoolaisten päädyssä.

Reippaassa seitsemässä minuutissa Classic nousi rinnalle ja ohi ja toiselle erätauolle lähdettiin tamperelaisten 3-2 -johdossa. Ensin onnistui Eemeli Salin maalin edestä, sen jälkeen Aaro Helin maalin kulmalta ja lopuksi vielä Jussi Piha vanhanaikaisella ylivoimalla.

Kolmannen erän avasi Classic terävästi, kun jo toisessa vaihdossa Joonas Pylsy sivalsi kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Classic hallitsi peliä kolmannessa erässä, mutta Joonas Kaltiainen otti muutamia loistotorjuntoja. Seuraavan osuman iski vasta erän lopussa Eemeli Salin viskaamalla pallon tyhjään maaliin.

Lopussa Classic iski vielä kahdesti tyhjiin. Ensin teki Piha illan toisensa ja sen jälkeen onnistui Oskari Heikkilä.

Seinäjoella puolestaan mentiin jatkoerään saakka. Lopulta 5-4 -voittoon ylsi TPS.

Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1. Jyrki Holopainen vei ajassa 7:30 SPV:n 1-0 -johtoon, mutta vajaan neljän minuutin päästä Eero Jalo tasoitti pelin ylivoimalla.

Toisessa erässä Ville Laineen ja Mikko Hautaniemen laukaukset upposivat helpohkosti Eero Kososelle etukulmasta, mutta maailmanmestarivahti toki otti erän aikana pari todella maukasta torjuntaa. TPS oli paikkojen puolesta niskan päällä pitkään, mutta erän loppupuolella SPV sai paremmin juonesta kiinni. Joni-Arttu Sieppi iskikin isännät maalin päähän patenttikantillaan.

Kolmannen erän alkupuolella SPV:n prässi puri ja Jari Hankkio pääsi iskemään pelin tasoihin. Läpi päätöserän avauskympin TPS oli köysissä seinäjokelaisten prässin kanssa ja SPV pääsi puolustamaan eteenpäin saaden paljon riistoja. Janne Autio siirsikin Peliveljet johtoon, kun reipas kahdeksan minuuttia oli pelattu kolmatta erää.

TPS onnistui tasoittamaan ottelun, kun peliä oli jäljellä vajaa viisi minuuttia. Mikko Hautaniemi sai kuin tarjottimelle pallon maalin eteen ja siirsi pallon rystyllä ohi voimattoman Kososen. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten pelissä mentiin jatkoerään.

Jatkoerässä ratkaisun iski Juho Sorri. Syötön tarjoili Ville Laine.