Classicin A-juniorit taipuivat pronssipeliin – ”Maanantaina alkaa kauden tärkein viikko”

SPV ja Classic väänsivät lauantaina viimeistä kertaa A-nuorten välierissä. Kuva: Ari Honkonen.

SPV ja Classic väänsivät lauantaina viimeistä kertaa A-nuorten välierissä. Kuva: Ari Honkonen.

Classicin A-junioreiden kausi jatkuu ensi viikonloppuna pronssipelissä. SPV oli välieräsarjassa parempi voitoin 3-1.

Ratkaisevassa neljännessä pelissä SPV vei ”täplän” nimiinsä lukemin 9-3. Viimeiset osumat SPV takoi tyhjiin Classicin haettua kavennusta ilman maalivahtia.

Classicin A-junioreiden päävalmentaja Jami Herrala ei ollut paikalla ottelussa. Herrala on mukana myös naisten valmennusryhmässä ja pelit menivät päällekkäin.

Hänen sijaan valmennusvastuun kantoivat Seinäjoella seuran valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski, sekä valmentajat Matias Ramstedt ja Asser Jääskeläinen. Pääkallo.fi haastoi Seinäjoen urheilutalon pukukoppikäytävällä kolmikosta Hernetkoskea tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Tänään oli vähän samanlainen peli kuin edellisetkin. Molemmilla joukkueilla oli tonttinsa ja peli virtaili kumpaankin suuntaan. Paljon oli molemmilla paikkoja ja kaveri käytti omansa paremmin hyväksi. Puolustuspelissä olivat meitä tänään vähän edellä, Hernetkoski totesi.

Hernetkoski näki, että SPV oli välieräsarjassa piirun verran parempi tamperelaisia kokonaisvaltaisesti.

– Kyllä he varmaan joka osa-alueella olivat meitä karvan verran edellä. He puolustivat vähän paremmin ja peittopelaaminen ja sellainen tietynlainen tunnetila oli vahvempaa kuin meillä. Pieniä juttuja ja pienet marginaalithan näissä peleissä on.

Tappion jälkeen pettymyksestä huolimatta löytyi myös tunnustusta vastustajalle.

– Tämä oli hyvä sarja. Molemmat yrittivät oikeasti pelata, eikä kyykitty ja kyttäilty. Mukava sarja ja oikea joukkue meni jatkoon. Tykkään SPV:n aktiivisuudesta ja aloitteellisuudesta. Seinäjoella on tehty hyvää työtä junioripuolella.

Kausi ei kuitenkaan pääty tähän, vaan edessä on vielä pronssipeli, johon nälkää riittää.

– Kopissa jo tuossa puhuttiin, että pian alkaa viimeinen viikko. Sunnuntaina palautellaan ja maanantaina alkaa kauden tärkein viikko. Aiomme hoitaa sen mallikkaasti ja haluamme voittaa pronssia.

– Moni on pelannut meillä pitkän junioriuran ja haluamme pelata heille. Sitten on muutamia, jotka eivät ole voittaneet meidän paidassa vielä mitään. Haluamme siis panostaa, hoitaa pronssin kotiin ja päättää kauden voittoon, Hernetkoski painotti.

Classicin joukkueessa on tällä kaudella pelannut, kuten Hernetkoski mainitsi, muutamia -98-syntyneitä pelaajia, jotka kasvavat ensi kaudella yli-ikäisiksi juniorisarjoihin. Joukkueessa on kuitenkin nyt jo paljon nuoria, jopa -02-syntyneitä pelaajia. Heistä kentällä viiletti välierissäkin esimerkiksi lauantain ottelussa loukkaantunut laituri Alpo Laitila, sekä sentteri Otto Kilpi.

– Onhan meillä ikärakenne ihan hyvä. Jonkun verran pelaajia kasvaa yli-ikäisiksi, mutta sitten on myös paljon -99-poikia. -00-poikia ei oikein paljoa ole, mutta sitten vastaavasti on -01 ja -02-syntyneitä. Jopa -03-syntyneitä on sieltä jo ensi kaudelle tulossa. Ihan hyvissä kantimissa junioripolkumme siis on. Emme ole jäämässä tyhjän päälle, Hernetkoski avasi tilannetta.