Classicin Joonas Pylsy syötteli yli 20 vuotta vanhan ennätyksen uusiksi: ”Oli pöljä päivä”

Classicin Joonas Pylsy (oik.) rikkoi 24 vuotta vanhan ennätyksen miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Classicin Joonas Pylsy (oik.) rikkoi 24 vuotta vanhan ennätyksen miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Classic siirtyi Salibandyliigan välieräsarjassa 2–0-johtoon, kun se kaatoi Esport Oilersin Tapiolassa perjantai-iltana. Illan tehomies oli tamperelaisten hyökkääjä Joonas Pylsy, joka tehoili yhden pudotuspeliottelun syöttöennätyksen uusiksi.

Classicin kakkosketjussa tehoilleen Pylsyn saavutus oli sikäli merkittävä, että Jari Pekkolan (Viikingit) ja Lasse Takalan (VFT) nimissä ollut aiempi ennätys oli 90-luvun puolivälistä. Pekkola saalisti helmikuussa 1995 viisi syöttöpistettä Turbon Palloa vastaan.

Perjantaina Pylsy pisti paremmaksi. Sentteri keräsi tehot 0+6 Classicin 3–8-lukemin tulleessa voitossa.

Ottelun päätyttyä hän oli hyvinkin tietoinen ennätyksestään Tapiolan urheiluhallin pukukoppikäytävällä.

– Oli pöljä päivä. Eikö se hiihtäjä Matti Heikkinen sanonut silloin kerran, että oli pöljä päivä, kun voitti, Pylsy veisteli.

– Aika harvinaista, että kasaantuu noin yhdelle pelaajalle näissä peleissä. Yleensähän pleijareissa on tiukkoja maalin pelejä, mutta en tiedä. Tänään meni näin.

Ennätysten kirjoihin päätynyt kuudes syöttöpiste syntyi aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Classic pääsi ylivoimalle, ja Pylsyn johtama viisikko pääsi kaukaloon.

Vetopaikka jäi tällä kertaa käyttämättä täysin tarkoituksella.

– Sanotaanko näin, että tuossa viimeisellä yv:llä oli pieni haju, että saattaisi olla ennätyksen tynkää. Sitten koetimme, että joku muu vetää, ja tällä kertaa onneksi meni.

Maalin iski Pylsyn tarjoilusta Aaro Helin.

– Kuulin juuri, että se oli yli 20 vuotta vanha ennätys. Se on aika pitkä aika, hän makusteli saavutustaan.

Pylsyn johtama kakkosketju toimi mallikkaasti. Vierellä pelanneet laiturit Konsta Tykkyläinen ja Oskari Heikkilä heiluttivat Oilersin maaliverkkoa kahdesti mieheen.

– Ensimmäisessä välierässä oli vielä vähän hakemista alussa, kun oli pitkä aika peleistä. Siirryin pitkästä aikaa sentteriksi, ja vähän siinä piti miettiä, että mitä tässä pitääkään tehdä. Koko ajan on mennyt kuitenkin parempaan suuntaan, Pylsy kehui.

Kiitoksen keräsi myös Classicin maalilla 19 kertaa torjunut Lassi Toriseva.

– Maalivahti mahdollisti voiton meille tänään – Toriseva pelasi loistavasti. Nousi esiin juuri taitekohdissa. Pelasimme kokonaisvaltaisesti aika viisaasti ja iskimme aika monta vastaiskuista tänään.

Välieräsarja jatkuu jälleen sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Pelipaikaksi vaihtuu silloin Classicin kotipyhättö Tampere Areena.

– Meidän ei kannata yhtään nyt ajatella, että sarja on ohi. Kaveri keksii varmasti poppaskonsteja. Täysi hööki päälle ja laitetaan kaverille taas jauhot suuhun, Pylsy päätti.