Classicin vesitemppu sapetti Oilers-luotsia: ”Kokenut kapteeni vei tuomariparia”

Oilers-päävalmentaja Heikki Luukkonen (vaihtopenkin takana keskellä) toivoo lisää tulitukea alemmista ketjuista Classicia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Oilers-päävalmentaja Heikki Luukkonen (vaihtopenkin takana keskellä) toivoo lisää tulitukea alemmista ketjuista Classicia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic on saanut tukevan otteen toisessa miesten Salibandyliigan välieräsarjassa. Hallitsevat mestarit johtavat sarjaa 2–0-voitoin. Esport Oilers lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Tampere Areenalla.

Toinen välierä kirjattiin Classicin nimiin 3–8-loppunumeroin perjantaina Tapiolassa. Ottelu oli 30. minuutin kohdalla vielä 0–1-tilanteessa, kunnes Classic pääsi karkaamaan muutaman maalin päähän.

Toisesta tappiosta huolimatta Oilers-päävalmentaja Heikki Luukkonen löysi positiivisia asioita joukkueensa esityksestä.

– Ihan hyvä fiilis, koska mielestäni pystyimme haastamaan Classicin hyvin. Otimme pelirohkeuden osalta askeleen eteenpäin. Kaveri oli edelleen parempi, mutta tuntui siltä, että meillekin tuli onnistumisia, Luukkonen perkasi toista välierävääntöä.

Edellä mainittu 30 minuuttia oli vielä Oilersin etsikkoaikaa, jolloin öljymiehet olisivat voineet kammeta rinnalle ja jopa ohi.

Ensimmäisen välierän lopun tehottomuus vaivasi kuitenkin myös perjantai-iltana. Kun espoolaisille ei maistunut, nousivat Classicin pelaajat esiin.

– Kyllähän se niin on, että Classicia vastaan pitäisi vähäisetkin paikat pystyä käyttämään. Päivänselvää oli, että Lassi Toriseva oli älyttömän hyvä heidän maalillaan ja että Classic puolusti tosi hyvin viisikkona. Paikkoja ei tule ihan liukuhihnalta.

Oilersin kokoonpano eli hieman, sillä hyökkääjä Riku Holopainen oli sivussa pelistä. Santeri Lindforsin, Sylvester Raikamon ja Onni Piiparisen muodostama hyökkäysketju oli kuitenkin espoolaisjoukkueen pirtein ja saikin ohitettua Torisevan kahdesti.

Ilman yllätyksiä ketju nähdäänkin varmasti yhdessä myös sunnuntaina.

– Muutamalle jätkälle saimme maaliputkea vähän auki, niin toivottavasti siitä tulee itseluottamusta ja uskoa, että pystymme niitä maaleja tekemään.

– Enkä nyt niin huolissani olisi maalinteosta. Ensimmäisessä teimme kaksi ja nyt toisessa vähän enemmän. Pitäisi pitää huoli siitä, ettei omissa kolisisi noin paljon, Luukkonen painotti.

Oilersin ykköstykkien, kuten Justus Kainulaisen ja Heikki Iiskolan peli oli takkuisaa perjantaina, mutta toisaalta myös Oilers onnistui pitämään Classicin hurjan ykkösvitjan aisoissa.

– Molemmat joukkueet ovat onnistuneet miinoittamaan toistensa kärkiäijät aika hyvin. Enemmän tehoja on tullut taustalta, ”secondary scoring -osastolta”. Classicin tykkyläiset ja koskiset ovat heiluttaneet hönnään enemmän kuin meidän vastaava osasto. Toki meilläkin oli jo toisessa pelissä heräämistä siltä osin. Tässä on hyvä mahdollisuus muidenkin äijien kasvaa.

Sarjan jatkoa ajatellen Luukkonen kävi mielenkiintoisen palaverin tuomaripari Vesa Vilkki–Mikko Alakare kanssa perjantain ottelun jälkeen. Mukana keskustelemassa oli myös Classic-kapteeni Jussi Piha.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut sananvaihtoa tuomarilinjasta.

– Se sapetti, että Classicin kokenut kapteeni vei vähän tuomariparia. Sieltä etsittiin vettä kentältä ja katsottiin, voisiko jotain kohtaa kentästä pyyhkiä. Samaan aikaan Classic vaihtoi pelaajia, vaikka meillä oli viimeinen vaihto-oikeus.

– Se tapahtui kaksi kertaa, joten piti kertoa tuomareille, miten heitä vietiin, Luukkonen päätti.

Classicin ja Oilersin välinen kolmas välieräkamppailu käynnistyy Tampere Areenalla kello 18.