Divarin avausfinaalissa nähtiin tiukka vääntö – voittomaali viimeisellä minuutilla

Joakim Lund (vas.) ja Tomi Palin olivat iskussa Divarin ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tikkurilan Tiikerit ja sipoolainen ÅIF mittasivat toisiaan perjantaina miesten Divarin ensimmäisessä finaalissa Vantaalla. Tiikerit voittivat finaaliottelun maalein 5-3.

Tiikerit sai tunnustelevan alun jälkeen avausmaalin, kun Joakim Lund otti vaikean pallon hienosti haltuunsa, ja kiemurteli maalintekoon taidokkaasti ajassa 6.23. ÅIF:n avausmaali syntyi kulmavapaalyönnistä, kun joukkueen ykkösviisikko viritti Oliver Sillanpäälle laukaisupaikan. Sillanpään laukaus upposi maalin melko helposti maalivahdin jalkojen välistä. Noin kaksi minuuttia ennen erätaukoa Lund haastoi keskialueella, ja tarkka kuti löysi tiensä verkkoon etukulmasta jokseenkin kevyen näköisesti.

Erä oli molempien joukkueiden osalta hyvinkin tarkkaileva, ja hyökkäyksiinlähdöissä ei ollut kiirettä. Alkuerä oli Tiikereiden hallussa, mutta sittemmin ÅIF paransi. Vierasjoukkue sai muutamia vaarallisia paikkoja vastaiskujen kautta, ja olisi voinut maalipaikkojen valossa olla taukojohdossakin, jos pallot olisivat uponneet reppuun.

Toisessa erässä avausmaalia saatiin odotella lähes vartin ajan. Sillanpää kiersi keskialueella vetopaikkaan vapaalyönnin jälkeen, ja tarkka kuti toi ÅIF:n tasoihin. Kaksi minuuttia myöhemmin Tiikerit-puolustajan kaukolaukaus jäi ensimmäiseen mieheen, ja ÅIF iski nopeasti vastaan. Tuomas Liukolammen laukaus luiskahti verrattaen helposti kotijoukkueen maaliin.

Toinen erä oli yhtä tunnusteleva kuin ensimmäinenkin. Kummallakaan joukkueella ei ollut kiirettä pallon kanssa ja maalipaikat olivat kortilla. ÅIF pääsi kolmoserään 3-2-johtoasemassa, ja oli toisessa erässä jonkin verran edellä kotijoukkuetta.

Tiikerit aloitti kolmannen erän hyvällä höyryllä ja loi hyviä maalipaikkoja. Juuri viimeisen kympin alussa joukkueen ykkösviisikko pelasi hienon maltillisen hyökkäyksen, jonka Tomi Palin päätti tasoitusmaaliin. Ajassa 56.17 Tiikereiden Joni Lomakin ja Kimmo Pekkanen saivat jäähyt samaan aikaan.

Tasavoimin pelatessa ÅIF:n Sillanpään ainakin tulkittiin lyöneen Tiikerit-vahtia sormille, ja Tiikerit pääsi 4-3-ylivoimalle ajassa 57.38. Aivan aukottomasti lyönti ei näkynyt ainakaan videokuvassa. Tilanne herätti paljon keskustelua ottelun jälkeen ja sen aikana.

Tiikerit pyöritti ylivoimalla aikansa ja kun peliaikaa oli jäljellä 56 sekuntia Miika Iskanius täräytti pallon verkkoon, ja kotijoukkue johti peliä 4-3. ÅIF käytti aikalisänsä maalin jälkeen, ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia, mutta ajassa 59.34 Valtteri Laine iski kotijoukkueen viidennen tyhjään maaliin. Tiikereiden kannalta tummia varjoja otteluun toi lopussa nähty Lundin loukkaantuminen.

Tiikerit paransi pallollista peliään ja liikettään kolmannessa erässä, ja se avasi lisää maalipaikkoja, jotka tuottivat lopulta tulosta. Kaikkinensa ottelu oli kuitenkin hyvin tasainen. Ykkösviisikko oli joukkueen voitossa avainsasemassa, sillä Palin iski tehot 1+3, Iskanius pisteet 1+1 ja Lund osui kahdesti. Tunnelmallista kamppailua seurasi paikan päällä 684 katsojaa.

Tiikerit johtaa sarjaa voitoin 1-0, ja Divarin mestaruus sekä liiganousu irtoaa kolmella voitolla. Sarja jatkuu lauantaina klo 19 Sipoossa.