Divarin henkilökohtaiset onnistujat ovat tässä – Heikkisestä pistepörssin voittaja

Merikosken Vesa Heikkinen voitti Divarin pistepörssin ensimmäisellä pääsarjakaudellaan. Kuva: Iiro Karesniemi

Merikosken Vesa Heikkinen voitti Divarin pistepörssin ensimmäisellä pääsarjakaudellaan. Kuva: Iiro Karesniemi

Miesten Divarin runkosarja päättyi sunnuntaina täydellä pelikierroksella. Pudotuspelijoukkueiden lisäksi selvisi erinäisten pörssien kärkinimet.

Pistepörssin ykkösnimi oli ainakin hitusen yllättävä. Sarjaan nousseen oululaisen Merikosken Vesa Heikkinen naulasi pisteet 18+37=55. Merikoski joutuu kuitenkin vielä karsimaan sarjapaikastaan. Kakkoseksi ylsi Tiikereiden junioritähti Joakim Lund, joka iski 20 pelissä tehot 36+15=51. Kolmas oli M-Teamin kokenut Antti Itkonen tehoin 17+31=48. Maalipörssin voiton vei nuori Lund (36) ja maalipörssin kakkonen oli Heikkisen tutkapari Merikoskesta eli Mika Heiskanen (32 maalia). Maalipörssin kolmonen oli FBC Turkua edustava Aleksi Havia (30 maalia).

Heikkinen voitti syöttöpörssin (37), Itkonen oli kakkonen (31) ja passipörssin kolmostilan jakoivat FBC Turun Miikka Sokka sekä Rangersin Erik Helenius 29 maalisyötöllä. Tehopörssin kolmen kärki löytyi FBC Turun rivistä. Ykkönen oli Jani Hyytiäinen (+36), kakkonen Sokka (+30) ja kolmonen Havia (+28). Havian kanssa samoilla lukemilla olivat O2:n Joonas Lundell sekä FBC:n Mikko Stenfors, jonka kausi katkesi jo puolessa välissä.

Vähintään kymmenen peliä pelanneista maalivahdeista tilastoykkönen oli Loviisan Torin Henri Haapaniemi (torjuntaprosentti 81,34). EV Akatemian Santeri Kainulainen pelasi 11 peliä torjuntaprosentilla 80,83 %. Kolmanneksi paras torjuntaprosentilla mitattuna oli M-Teamissa 16 peliä pelannut Marcel Staubhaar lukemalla 80,4 %.

Jäähypörssin vei nimiinsä Tiikereiden Leevi Loippo lukemalla 45 minuuttia. Kakkonen oli SalBan Joni Peltola (44 minuuttia) ja kolmonen O2:n Kaarlo Mahlberg (41 minuuttia).

Erikoismaininta voidaan antaa Jan Qvickström-Hellingille, 40, joka nousi kaudella Divarin kaikkien aikojen ottelutilaston jaetulle kärkisijalle yhdessä Mikael Enlundin kanssa. Qvickström-Helling olisi noussut tilaston kärkisijalle yksin, mutta ei pelannut runkosarjan päätöspelissä. Runkosarjan pelejä on kertynyt kiitettävät 356 kappaletta.

Tilastoja voit tiirailla tarkemmin täältä