Liigat

Happee ulkona mitalipeleistä ensi kertaa sitten kevään 2011 – Oilers ensimmäisenä välieriin

15.03.
2019
Liigat

Eino Pesu osui Oilersille kahdesti. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Oilers ja Happee ottivat neljännen kerran mittaa toisistaan. Oilers oli jälleen parempi, tällä kertaa maalein 9-5. Oilers eteni voitolla ensimmäisenä joukkueena välieriin.

Avauserässä peli aaltoili jonkin verran, mutta pelinkääntöjä ei pystytty päättämään kummassakaan päädyssä tuloksekkaasti. Avausosuma näki päivänvalon ajassa 9:16, kun Ilari Talvitie latasi ylivoimalla Oilersin 1-0 -johtoon. Peter Kotilainen teki oivan esityön näyttävän pyörähdyksen saattelemana, kun Jami Manninen tasoitti pelin tasan kolme minuuttia myöhemmin.

Toista erää ehti kulua vain 27 sekuntia, kunnes Heikki Iiskola lippasi rystyllä pallon maalin kulmalta ohi Happee-vahti Markus Laakson. Seuraavan osuman Oilersille iski Sylvester Raikamo maalin edustalta, kun reipas neljä minuuttia oli toista erää ehtinyt kulua. Raikamo pääsi naulaamaan pallon maaliin Happeen puolustuksen nukahdettua pahemman kerran. 4-1 -osuman laukoi kantista Eino Pesu ajassa 27:23.

Seuraavaa maalia saatiin odotella aina erän loppupuolelle saakka. Happeen 4-2 -kavennuksen latasi oikeasta laidasta Juuso Heikkinen Vili Liposen pitkän poikittaissyötön jälkeen ajassa 35:20.

Kolmannessa erässä ensimmäisenä osui jälleen Oilers. Eino Pesu viimeisteli 5-2 -osuman Markus Markkolan todella taidokkaasta syötöstä, kun neljä ja puoli minuuttia oli pelattu päätöserää. Heti seuraavassa vaihdossa Heikki Iiskola lisäsi johdon jo neljään maaliin. Lisää kylmää vettä jyväskyläläisten niskaan kaatoi Casper Pfitzner vain reipas minuutti myöhemmin.

Jalo Kouvonen kavensi lukemiksi 7-3 ajassa 52:20. Kuusi minuuttia ennen loppua Jami Manninen latasi ilman maalivahtia Happeen kolmen maalin päähän. Lopussa Oilers osui kuitenkin vielä kahdesti tyhjään rysään ja Petri Kaukon viimeisen minuutin kavennus jäi laihaksi lohduksi Happeelle.

Ottelun tehokkain ”öljymies” oli yhden maalin tehnyt ja kolme syöttänyt Justus Kainulainen. Casper Pfitznerille merkittiin tehot 2+1. Happeen Jami Manninen osui kahdesti ja Peter Kotilainen syötti kaksi osumaa.

Voiton myötä Oilers eteni välieriin suoraan voitoin 4-0. Happee jäi ensimmäistä kertaa ulos mitalipeleistä sitten kauden 2010-11.

Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila