Happeelta kovan luokan hankinta – Iiro Lankinen siirtyy Jyväskylään

Iiro Lankinen edustaa ensi kaudella Happeeta. Kuva: Juhani Järvenpää

Iiro Lankinen edustaa ensi kaudella Happeeta. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happee on solminut pelaajasopimuksen Welhojen tähtipuolustaja Iiro Lankisen, 27, kanssa. Sopimus on yksivuotinen.

Taitava ja hyökkäysvoimainen Lankinen on pelannut kolme kautta Salibandyliigaa Tapanilan Erässä sekä Welhoissa. Liigatasolla runkosarjan otteluita on kertynyt 72 ja niissä on syntynyt komeat 38+36 tehopisteet. Divarissa otteluita on plakkarissa 100 ja niissä mies on naulannut peräti 146 tehopistettä (60+86).

Lankinen on ollut viime vuosina sarjan parhaita pallollisia puolustajia ja Welhojen ehkä tärkein yksittäinen pelaaja. Welhojen kausi päättyi runkosarjaan, ja joukkue säilytti sarjapaikkansa ollen kymmenes.

– Kyllähän tässä kohtaa järjettömän isoilla fiiliksillä ollaan odottelemassa jo seuraavaa kautta. Mikään muu ei tulevalla kaudella motivoi, kuin mestaruuden voittaminen ja Welhoissa ollaan toistaiseksi vielä kasvuvaiheessa siinä asiassa. Siirtoa helpotti totta kai välimatka kotiin ja osakseen myös tutut naamat Happeessa. Eipä tässä auta, kun laittaa kesällä työhaalarit niskaan ja koittaa raastaa sitä kautta pelipaikka Happeen kivikovassa miehistössä, Lankinen kommentoi Happeen sivuilla.

Happeen uutinen