Hirmuiskussa oleva Koski nauttii viisikossaan pelaamisesta – ”Roolit loksahtavat kohdilleen”

Sami Koski (vas.) pelaa erinomaista kautta. Kuva: Juha Käenmäki.

Sami Koski (vas.) pelaa erinomaista kautta. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n pelit jatkuvat välierissä tämän kevään osalta. Lauantainen 12-9 -voitto EräViikingeistä vei seinäjokelaiset neljän parhaan joukkoon voitoin 4-1.

SPV:n yksi johtohahmoista oli jälleen kerran Sami Koski, joka on löytänyt mainion pudotuspelivireen. Hän johtaa playoffien pistepörssiä tehtyään tähän mennessä viiteen otteluun tehot 6+11=17. Lauantaina tilille kertyi kolme maalisyöttöä.

Myös runkosarjassa Koski oli elementissään ja nakutteli joukkueen sisäisen pistepörssin toiseksi ja koko sarjan pörssissä kuudenneksi. Lukemat olivat 12+47=59.

– Koko kauden olen sitä painottanut, että omassa viisikossa on pelillisesti todella kiva pelata ja nauttia. Roolit loksahtavat hyvin kohdilleen ja pystymme hyödyntämään hyvin jokaisen vahvuuksia ja pelaamaan niiden kautta. Se on varmasti suurin syy tähän pistevireeseen, Koski kommentoi ratkaisevan ErVi-pelin jälkeen.

– Lisäksi meidän ylivoima on ollut tehokas. Toinen peli tässäkin sarjassa ratkottiin sen ansiosta ja siinä tulee silloin meille ylivoimaukoille vähän enemmän pinnoja, Koski jatkoi.

Koskea tituleerattiin aiemmin Helsingin Sanomissa myös salibandyn Patrik Laineeksi. Enemmän syöttökoneena tunnetun Kosken suu kääntyy leveään hymyyn asian mainitessani.

– Yhtäläisyyshän löytyy siitä, että meillä on molemmilla niin hurja tuo suoraan syötöstä laukaus, Koski naurahtaa hieman ja jatkaa:

– En välttämättä häneen itseäni vertaisi. Olemme aika eri tyylisiä pelaajia, mutta otetaan kaikki vastaan. ”Pate” (Laine) on hieno pelaaja.

Lauantain ratkaiseva peli oli Kosken mukaan varsin eriskummallinen. Eleistä välittyi huojennus.

– Niin kuin numerot kertovat, niin aika vuoristorataahan tuo oli. Ensimmäinen erä oli ihan jees ja toisen erän alkuun saimme kolme nopeaa maalia ja hyvän hurmoksen. Sitten olimmekin loppuerän aivan lapasia ja päästimme kaverin johtoonkin. Viimeinen erä hoidettiin onneksi.

Peli kuvasti myös Kosken mukaan koko sarjaa.

– Mielestäni koko sarja oli vähän sellaista ylämäkeä ja alamäkeä vuoron perään. Molemmilla oli omat hetkensä otteluiden sisällä. Edellisessä kotipelissä me olimme aivan lapasia ja tässä pelissä oli hyvin samantyyppisiä hetkiä, mutta olimme viimeistelyssä tietyissä paikoissa nyt parempia. 12 jos tekee, niin se on hyvä, mutta yhdeksän omiin on liikaa.

– Pitkässä juoksussa silti jos voitot ovat 4-1, niin kyllä silloin parempi menee jatkoon.

Välierissä vastaan tulee riippuen TPS-Nokian KrP -sarjan lopputuloksesta joko TPS tai Oilers. Tässä vaiheessa Koskelle ei ole väliä kumpaa vastaan pelataan.

– Tässä on mietitty ErViä nyt vaan. Ihan sama kumpi on vastassa, kaikki ne pitää voittaa. Nyt odotellaan kuka sieltä tulee ja sen jälkeen ruvetaan keskittymään siihen.