Huima kiri siivitti jatkoaikavoittoon – Tiikerit pelaa ensi kaudella Salibandyliigassa

Tikkurilan Tiikereiden faneilla riitti aihetta juhlaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarin kolmannessa finaalissa Tiikerit voitti jatkoajalla ÅIF:in lukemin 6-5. Vantaalaiset varmistivat samalla nousun Salibandyliigaan.

Ottelun avauserä oli suhteellisen tarkkaa pelaamista. Tiikerit hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, kunnes ÅIF rankkarin tilanteesta, josta ainakin Tiikerit-leirissä tuntui olevan hieman erilainen näkemys. Rankkarista Miro Herlin hassutti Tiikerit-vahti Mikko Sjöholmin kyljelleen ja vei sipoolaiset vuorenvarmasti 1-0 -johtoon. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu vajaat kahdeksan minuuttia.

ÅIF sai maalista virtaa ja onnistui lisäämään johtoaan Kasper Tähkän taidokkaalla pyörähdyksellä nelisen minuuttia myöhemmin. Erän lopussa ÅIF oli aavistuksen hallitsevampi osapuoli, muttei onnistunut tekemään enempää osumia.

Toisen erän avausminuutilla ÅIF pelasi pitkän pallon kulmaan, Kimmo Pekkanen paini sen itselleen ja tiputti maalin eteen Atte Huoviselle, joka pääsi naulaamaan pelin jo lukemiin 3-0 vieraiden hyväksi. Tiikerit otti peliä hallintaansa, mutta ÅIF oli jatkuvasti vaarallinen käännöissä. Yhden sellaisen päätti taitavasti illan toisella osumallaan Kasper Tähkä ajassa 24:43.

Heti seuraavassa vaihdossa Miika Iskanius onnistui kuitenkin kaventamaan pelin lukemiin 4-1. Maali syntyi pelinkäännöstä ja syötön tarjoili Joakim Lund.

Seuraavan maalin iski kuitenkin jälleen ÅIF. Tiikereillä oli hyvä hyökkäys, mutta sipoolaiset onnistuivat puolustamaan ja riistämään pallon itselleen. Miro Herlin käynnisti vastaiskun, pelasi pallon Markus Mitikalle, joka jatkoi puolestaan maalin kulmalle Atte Huoviselle, joka sivalsi ÅIF:in viidennen osuman.

Ajassa 32:55 Joakim Lund näytti taitojaan hassuttaen ÅIF-puolustuksen solmuun ja nepaten pallon ohi ÅIF-torjuja Arttu Puskan. Lundin maalin jälkeen sipoolaisille vislattiin kaksi rangaistusta lyhyen ajan sisään ja Tiikerit pääsi yrittämään maalintekoa viidellä kolmea vastaan. Leevi Loippo toikin kotijoukkueen kahden maalin päähän kahden miehen ylivoimalla. Enempää maaleja ei enää ennen toista erätaukoa nähty.

Kolmannen erän ensimmäistä osumaa saatiin odotella aina lähes erän puoliväliin saakka. Joakim Lund pujotteli itsensä tekopaikkaan ja latasi pallon neljännen kerran ohi Arttu Puskan. Samassa tilanteessa jo avauspelissä päähänsä iskua saanut Lund sai jälleen kerran iskun päänsä seutuville. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua.

Ajassa 56:34 Tiikereiden Timo Hinttaniemi otti rangaistuksen. Isännät pelasivat kuitenkin mainiota alivoimaa ja Niklas Kuisma neppaili itsensä läpiajoon. ÅIF joutui rikkomaan ja ajassa 57:38 Valtteri Laine onnistui tasoittamaan pelin rankkarista. Tiikerit kesti alivoimansa loppuun, eikä enempää maaleja nähty, joten mentiin jatkoerään kotijoukkueen noustua neljän maalin takaa tasatilanteeseen.

Jatkoerässä ensin Tiikereillä oli pari oivaa maalipaikkaa. Sen jälkeen ÅIF:in Oliver Sillanpää pääsi kertaalleen läpiajoon ja kertaalleen kilauteltiin palloa jo tolppaankin. Sillanpäällä oli myöhemminkin mainio ratkaisupaikka, mutta Mikko Sjöholm otti loistavan tuplatorjunnan.

Ratkaisumaali syntyi ajassa 69:41, kun Joni Lomakin kiskaisi keskustasta Tikkurilan Tiikerit Salibandyliigaan kaudeksi 2019-20. Tiikerit ei hävinnyt kertaakaan tämän kauden Divarin pudotuspeleissä.