Hurja välierätrilleri ratkesi 7 sekuntia ennen loppua – Palin pyssytti Tiikerit Divarin finaaleihin

Tiikerit eteni Divarin finaaliin. Kuva: Juhani Järvenpää

Tikkurilan Tiikerit eteni miesten Divarin finaalivaiheeseen kaatamalla Limingan Niittomiehet kotikentällään maalein 5–4.

Ääriään myöten täyden Tikkurilan urheilutalon kotiyleisö sai aihetta riemuun avauserässä. Mattias Kokljuschkin vei isännät jo neljän minuutin jälkeen johtoon. Lisää seurasi erän loppupuolella, kun Leevi Loippo pääsi päättämään vastahyökkäyksen Niittomiesten verkkoon.

Tiikerit oli myös toisessa erässä enemmän pallossa, mutta liminkalaisten maalilla torjunut Aki Karjalainen piti pelastuksillaan vieraat mukana pelissä. Samalla LNM petrasi omaa pelaamistaan mitä pidemmälle ottelu eteni.

LNM:n kavennusosuma syntyi ajassa 32.36, kun Olli Tornberg oli lopulta puttaamassa maalin eteen pyörimään jääneen reikäkuulan maaliin.

Kolmas erä sai sähäkän alun. Ensin Tiikereiden ykköskenttä rokotti, ja Tomi Palin pääsi iskemään 3–1-osuman. LNM:n Erik Lukkari sai aloituksen jälkeen pallon Olli Tornbergiltä ja pyssytti kohti maalia. Pallo pomppi maalivahti Mikko Sjöholmin hyppysistä verkkoon, ja tähän kavennukseen meni aikaa vain kolme sekuntia.

Eikä ehtinyt kulua kuin 10 sekuntia edellisestä, niin sama mies oli asialla. Lukkarin laukaus viuhui Sjöholmin taakse vasemmasta laidasta, ja tilanne oli yhtäkkiä 3–3.

Lukkari sai hattutemppunsa täyteen juuri, kun viimeinen 10-minuuttinen kolmannesta erästä käynnistyi. Askelmerkit olivat samat kuin kahdessa aikaisemmassakin, kun hyökkääjä viritti tykkinsä ja muutti tilanteen 3–4:ään.

Tiikerit jatkoi jauhamistaan ja sai siitä lopulta palkinnon. Pelikello näytti 55.20, kun Kokljuschkin tasoitti pelin.

Hurja trilleri sai arvoisensa lopun, kun ratkaisu nähtiin vain seitsemän sekuntia ennen päätössummeria. Ratkaisijan viittaa kantoi illan toisellaan Palin.

Tiikerit kohtaa finaalissa voittajan otteluparista Rangers–ÅIF.