Divarit

Ilman ykköstähteään pelannut Tiikerit voiton päässä Salibandyliigasta – sarja katkolla tiistaina

23.03.
2019
Divarit

Tiikerit johtaa sarjaa finaalisarjaa 2-0. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarin finaalien toisessa osaottelussa Tiikerit siirtyi sarjassa 2-0 -johtoon. Tällä kertaa ÅIF kaatui lukemin 5-2.

Tiikerit lähti otteluun ilman ykköstähteään Joakim Lundia. Nuorukainen oli merkattuna kokoonpanoon normaalisti, mutta ei pelannut ottelussa. Hänen tilalleen ykköskentällisen vasempaan laitaan oli nostettu Teemu Hartikainen.

Ottelun avauserä noudatti tuttua kaavaa perjantailta, kun Tiikerit piti palloa ja ÅIF keskittyi tiiviiseen puolustamiseen ja vastaiskuihin. Tiikereiden pallollinen peli oli avauspeliä liikkuvampaa ja aloitteellisempaa ja se saikin aiheutettua enemmän päänvaivaa ÅIF:in puolustukselle kuin perjantain pelin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Siitä huolimatta varsinaisille maalipaikoille pääseminen oli hankalaa. Tomi Palin laukoi vantaalaiset johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi ajassa 4:24. Syötön tarjoili Mikko Ylikojola. Erän loppua kohti kotijoukkue sai enemmän kääntömahdollisuuksia ja niistä maalipaikkoja. Yhden vastaiskuista päätteeksi Mikko Piippo vapautti Jyri Laineen maalintekoon ajassa 16:13. Tasalukemissa 1-1 siirryttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli enemmän ”hurlumhei”-salibandya. Peliväline vaihtoi omistajaa tiuhemmin ja pelinkäännöille tuli saumoja molempiin suuntiin enemmän. Ajassa 31:14 Matias Kuisma sivalsi Miro Herlinin oivasta poikittaissyötöstä ÅIF:in johtoon ylivoimalla. Vain vajaa minuutti myöhemmin Aleksi Kanerva tasoitti kuitenkin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Aivan erän lopussa nähtiin vielä niin kutsuttu pukukoppimaali, kun 22 sekuntia ennen toista erätaukoa Tiikerit siirtyi 3-2 -johtoon. Kevin Starck laukoi ylivoimalla kaukaa pallon vihaisesti ranteella takakulmaan ohi voimattoman Arttu Puskan.

Kolmannessa erässä Tiikerit pelasi varsin hallitusti eikä päästänyt ÅIF:ia peliin kunnolla mukaan, eikä ainakaan niin sanotusti pelin päälle. ÅIF:in mahdollisuudet rajoittuivat satunnaisiin vastaiskuihin, eikä se ilman maalipaikkoja missään nimessä jäänyt. Siitä huolimatta Tiikerit onnistui varsin hyvin pitämään isännät aseettomina.

Miika Iskanius onnistui lisäämään sipoolaisten ahdinkoa kun reipas seitsemän minuuttia oli pelattu kolmatta erää iskemällä Tomi Palinin syötöstä taululle lukemat 4-2. Loppulukemat tyhjään maaliin iski Valtteri Laine.

Voittonsa myötä Tiikerit on nyt voiton päässä miesten Salibandyliigasta. Sarja on katkolla tiistaina Tikkurilassa.

Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila