Divarit

Kaksi hurjaa nousua ja viimeisen minuutin ratkaisuosuma – ÅIF eteni Divarin finaaleihin trilleripelissä

20.03.
2019
Divarit

Miro Herlin iski viimeisen minuutin ratkaisumaalin Divarin välieräpelissä. Kuva: Iiro Karesniemi

Kirkkonummi Rangers ja sipoolainen ÅIF kohtasivat keskiviikkona Divarin välierien kolmannessa ja ratkaisevassa välieräpelissä ensiksi mainitun kotikentällä. ÅIF voitti pelin maalein 8-7 erinäisten dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Rangers sai otteluun vahvemman lähdön kuin vierasjoukkue. Se johti avauserän jälkeen peliä 2-0 Markus Fredrikssonin ja Saku Välimäen osumilla. Tilanne näytti kotijoukkueen kannalta ruusuiselta, kun Atte Silvennoinen maalasi kolmannen osuman kaksi sekuntia ennen kamppailun puoliväliä, mutta sitten tapahtui kummia.

Tuomas Liukolampi laukoi ensin vieraiden avausmaalin ajassa 36.29. Toisen erän viimeisellä minuutilla Matias Kuisma toi ÅIF:n jo maalin päähän. Kolmannen erän alussa Kuisman ottelun toinen maali tarkoitti sitä, että peli oli tasoittunut lyhyessä ajassa.

Hurlumhei jatkui, kun Rangers sai ylivoiman, mutta se kääntyi lopulta kotijoukkueen turmaksi, kun Kasper Tähkä maalasi kahdesti ja ÅIF oli yhtäkkiä 5-3-johdossa. Tuossa vaiheessa aikalisä oli kotijoukkueen ainoa herätyskeino. Pari minuuttia myöhemmin Liukolampi ja Oliver Sillanpää veivät ÅIF:n neljän maalin johtoon. Kolmen maalin takaa-ajo oli kääntynyt 10 minuutin ja 24 sekunnin aikana neljän maalin johtoasemaksi.

Rangers ei kuitenkaan laittanut mailoja narikkaan, vaan aloitti vahvan kirin. Ensin osui Fredriksson, sitten Samu Anderson ja pelikellon näyttäessä 52.35 Mikko Ollikainen iski 7-6-kavennuksen. Kokonaisuutena siis melko mielenkiintoinen 16 minuutin pelijakso. Ajassa 57.57 Ollikainen sai jäähyn vaarallisesta pelistä, ja myös ÅIF käytti aikalisänsä.

Ottelun luonteeseen sopivasti Aleksi Markkola iski pelin tasoihin ilman maalivahtia alivoimalla ajassa 58.44. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 59.25, kun Miro Herlin niittasi pallon reppuun ylivoimalla.

Kamppailun pistenikkareina häärivät Liukolampi (2+1), Fredriksson (2+1) ja Markus Mitikka (0+3).

ÅIF kohtaa Divarin finaaleissa Tiikerit. ÅIF oli runkosarjan 8. ja Tiikerit 7.

Huom. raportti on kirjoitettu tulospalvelutietoihin nojaten.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen