Divarit

Kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa – O2 julkaisi neljä jatkosopimusta

26.03.
2019
Divarit

Nuori Lari Mäkelä jatkaa O2:n riveissä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarissa menneellä kaudella esiintynyt O2-Jyväskylä julkaisi alkuviikosta neljä jatkosopimusta. Hyökkääjät Lari Mäkelä sekä Niklas Pulli ja puolustajat Markus Manninen sekä Karel Joutsimäki jatkavat joukkueessa.

Mäkelä, 18, teki seuran kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen, kun muiden pelaajien jatkosopimukset olivat yksivuotisia. O2:n tulevan kauden pääluotsi Joonas Kaasalainen ylisti Mäkelää.

– Lari on aivan ikäluokkansa ykköspelaajia Suomessa ja ihan kirkkainta kärkeä Jyväskylässä. On todella tärkeää, että Lari halusi jatkaa meillä. Lari pelasi päättyneellä kaudella ensimmäiset pelinsä miesten sarjoissa, ja alku meni vähän totutellessa kovempaan pelitempoon. Kausi oli häneltä nousujohteinen, ja joko ajan Lari mukautui paremmin. Lari tekee paljon hommia myös omalla ajallaan, ja odotankin, että kehittyminen jatkuu. Larista odotetaan meille isoa pelaajaa tulevaisuudessa.

21-vuotiaassa Pullissa Kaasalainen näkee hurjan kehityspotentiaalin.

– Niklas aloitti kauden Akatemian ja A-juniorien pelaajana ja treenasi meidän kanssamme. Hän kehittyi hyvin ja lunasti paikan pelaavassa kokoonpanossa. Hän oli yksinkertaisesti niin hyvä, että siirtotakarajalla otimme hänet kokonaan edustuksen pelaajaksi.

– Niklaksella on kaikista pelaajistamme ehkä eniten potentiaalia kehittyä. Hän ei ole pelannut salibandyä tosissaan kovin kauan, mutta hänellä on aivan hurjat fyysiset ominaisuudet. Hänen kimmoisuus- ja nopeusominaisuutensa ovat juuri salibandyn pelaajalle optimaaliset, ja vauhtiin päästessään hän karkaa lähes jokaiselta vastustajalta. Kun Niklas on tosissaan alkanut panostaa lajiin ja kehittynyt myös pallollisessa pelaamisessa, odotan hänestä kovaa kaveria salibandykentille

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen