Liigat

KalloCast: Vieraana legendaarinen manageri Tom Sandell: ”Huoltajista lähtien ajettiin Mersuilla”

14.03.
2019
Liigat

Tom ”Topi” Sandell oli KalloCastin vieraana. Kuva: Toni Lötjönen

Kevättuulet puhaltelevat KalloCastin studiossa, ja jaksossa numero 18 on vieras, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Yksi koko salibandyhistorian legendaarisimmista managereista, Tom Sandell, tuli kertomaan tarinoita lajin menneistä ajoista, ja kertomaan mitkä asiat ovat pielessä lajin nykytilassa.

Sandell toimi 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa hyvinkin tunnettujen salibandybrändien VFT:n ja HIFK:n managereina. Kentällä ja sen ulkopuolella sattui ja tapahtui vuosien varrella kaikenlaista. Menestystäkin tuli Suomen mestaruuksien ja Euroopan Cupin muodossa. Lopulta HIFK:n tie vei alasarjoihin, ja Sandell itse on ollut poissa salibandyn pääsarjakuvioista jo yli vuosikymmenen.

Sandell tunnetaan suorasanaisena ja värikkäänä persoonana. Hän, SSV:n Kurt ”Kurre” Westerlund ja Oilersin Henri ”Hexi” Arteva olivat aikoinaan pääkaupunkiseudun sekä koko suomalaisen salibandyn voimatekijöitä. Tuolloin nokittelu ei ollut mitään aivan pientä seurapomojen välillä, kuten Sandell keskusteluissa avaa. Sandell kertoo myös VFT:n ja HIFK:n ajan budjeteista sekä raha-asioista, jotka ovat nykyaikaan peilaten mielenkiintoista tietoa.

Viime vuosina Sandell on kritisoinut paljon varsinkin suomalaisen salibandyn, ja sen keihäänkärjen Salibandyliigan tilaa. Hän on suominut erioten Salibandyliiton toimintaa ja avaa kantojaan myös keskustelun lomassa.

Jakson alussa pureudutaan myös päivänpolttaviin salibandyaiheisiin. KalloCastin isäntinä toimivat Pääkallo.fi:n Joel Siltanen sekä vaatimaton salibandypersoona Toni Lötjönen. Viikon jakso tuotettiin jälleen yhteistyössä Gamesaverin kanssa, ja sen teknisenä tukena toimi Anssi Karjalainen. Löydät podcastin myös Acastista ja iTunesista.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen