Liigat

Kooste: ErVin viiden minuutin jäähyt herättivät syystäkin keskustelua – SPV rankoi ylivoimalla

11.03.
2019
Liigat

Lauri Kapanen (vas.) on istunut molemmissa otteluissa viiden minuutin jäähyt. Kuva: Juha Käenmäki

EräViikingit ja SPV kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä Vantaan Energia Areenalla. SPV voitti kamppailun vieraissa maalein 12-7.

Ottelu ratkesi osin jo ajassa 11.01, kun Lauri Kapanen sai viiden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. SPV iski peräti neljä ylivoimamaalia ja 1-1-tilanne oli muuttunut 5-1-vierasjohdoksi. Tilanteen ollessa 7-2 kotijoukkueen Roni Laasonen sai ajassa 23.51 ehkäpä kaikkien aikojen oudoimman viiden minuutin jäähyn myöskin väkivaltaisuudesta. SPV osui ylivoiman aikana kahdesti, ja ErVin viimeisetkin pyristelyt olivat sitten siinä.

ErVikin osui ylivoimalla kolmesti, joten jäähyillä oli pelissä kiistaton merkitys. SPV iski peräti seitsemän ylivoimaosumaa, ja kumpikin viiden minuutin jäähy oli melko kova tuomio. SPV:n pisteonnistujia olivat eritoten Sami Koski (3+4) sekä Matias Veikkola (1+3).

SPV johtaa sarjaa voitoin 2-0. Sarja jatkuu tiistaina Seinäjoella, ja välieräpaikan saavuttaminen vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen