Liigat

Kooste: Kevään erikoisin tilanne? Tämä ajassa 59.57 vihelletty rankkari on aiheuttanut paljon porua

13.03.
2019
Liigat

Jos tämä rankkari olisi uponnut, niin tilanteesta olisi keskusteltu todennäköisesti juhannukseen saakka. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja EräViikingit mittelivät tiistaina paremmuudesta miesten liigan puolivälierissä Seinäjoella. ErVi voitti pelin dramaattisten vaihden jälkeen maalein 6-5.

ErVi aloitti pelin hyvin, ja johti avauserän jälkeen maalein 4-1. Toisessa erässä tilanne kaventui, ja kolmoserän alussa SPV iski jo tasoihin. Otto Blomqvist maalasi, kun peliaikaa oli jäljellä vartti, ja viisi minuuttia ennen loppua Jani Kukkola iski voittomaaliksi jääneen osumaan.

Loppu oli suurta draamaa. SPV kavensi ajassa 57.41 ilman maalivahtia ja haki tasoitusta vimmatusti ilman maalivahtia. Kevään varmastikin yksi puhuttavimmista tilanteista nähtiin pelikellon näyttäessä 59.57. Matias Veikkola laukoi, ja ErVi-puolustaja blokkasi laukauksen maasta pelaamalla. Pelaajan takana oli vielä toinen peittäjä, ja maalivahti, mutta tilanteesta tuomittiin rankkari SPV:lle (videolla kohdassa 10.05 eteenpäin).

Maalia ei kuitenkaan nähty, sillä Santtu Strandberg pysäytti Joni-Arttu Siepin yrityksen. Strandberg oli helsinkiläisten sankari torjuttuaan 33 laukausta. Tuomaritoiminta on nostettu esiin sarjassa varsinkin ErVi-leirin toimesta.

Ervin voiton myötä ottelusarja on tilanteessa 2-1 SPV:n hyväksi. Sarja jatkuu torstaina Helsingissä ja välieriin pääseminen vaatii neljä voittoa.

Juha Käenmäen ottelukuvat
Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen