Liigat

KrP valitti kurinpitäjän päätöksestä ja vaatii oikeudenjakajien vaihtoa: ”Haluaisimme parhaat tuomarit viheltämään”

18.03.
2019
Liigat

TPS-KrP-sarjassa on räiskynyt mukavasti. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan puolivälieräsarja TPS-Nokian KrP on kehkeytynyt kuumaksi mittelöksi. Varsinkin lauantain pelin jälkeen sanan säilä lensi jo varsin mukavasti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

KrP-leirissä ei ole sulatettu TPS:n Olli Laineen ja KrP-vahti Antti Kortetmaan välistä neljännessä ottelussa nähtyä tilannetta, joka eteni kurinpitäjälle. Laine ei saanut tilanteesta pelikieltoa.

– Ollaan valitettu asiasta ja odotamme valituslautakunnalta päätöstä ennen tiistain peliä, KrP-manageri Marko Salmela kertoi puhelimen välityksellä.

Raholassa pelatussa neljännessä osaottelussa tapahtui muutakin, minkä vuoksi KrP koki kärsineensä vääryyttä. Tämän vuoksi joukkue on vaatinut tuomariparin vaihtoa viimeiseen Tampereen otteluun.

– Olemme kokeneet, että erotuomaripari Manu Marttinen-Henri Heinola epäonnistui edellisessä Raholan pelissä niin pahoin, että meidän mielestä he eivät voi jatkaa tässä ottelussarjassa. Olemme pyytäneet tuomariparin vaihtoa seuraavaan otteluun, Salmela linjasi.

Neljännen pelin voittomaali syntyi osin hiukan kyseenalaisesti, sillä Ville Laine antoi Sami Savolaiselle kyytiä keskialueella ja karkasi maalintekoon.

– On todennäköistä, että paria ei vaihdeta. He näkevät, että siinä on tullut vain yksi virhe, eli se tilanne, mistä ei vihelletty vaparia ja tuli voittomaali. Me näemme myös, että tämä linjaus, jonka mukaan maalivahteja pitäisi suojella, ei myöskään toteutunut. Odotamme mielenkiinnolla mitä tuo seuraava instanssi siitä sanoo.

– Olen kuitenkin valmis sanomaan sen julkisesti, että haluaisimme parhaat tuomarit viheltämään näitä pelejä. Varsinkin kuin muut pelit ovat tauolla. Tuo tuomaripari käytännössä ratkaisi ottelun, ja meidän on erittäin vaikea hyväksyä sitä, että he jatkossa viheltäisivät meidän sarjaa, Salmela paalutti, mutta ei nimennyt vaihtoehtoista paria.

TPS-KrP on ainoa puolivälieräsarja, joka on vielä käynnissä. Kuudes ottelu pelataan tiistaina Raholassa klo 18.30 alkaen ja Ruutu+ tarjoaa lähetyksen kamppailusta. TPS johtaa sarjaa voitoin 3-2 ja voi edetä voitolla historiansa ensimmäisen kerran välieriin.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen