Liigat

Kyseenalainen rankkarituomio loppuhetkillä – Strandberg torjui ErVille voiton

12.03.
2019
Liigat

ErVi kavensi puolivälieräsarjan SPV:tä vastaan. Kuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigan puolivälieriä jatkettiin tänään kolmella paikkakunnalla. Voittoihin ylsivät Classic, ErVi ja TPS.

Seinäjoella EräViikingit kavensi sarjan lukemiin 2-1. Se voitti SPV:n Seinäjoen urheilutalolla maalein 6-5.

ErVi oli todella tehokas avauserässä, sillä Eero Kosonen torjui ainoastaan kaksi kertaa ja kaivoi neljä kertaa pelivälineen selkänsä takaa. Santtu Strandberg puolestaan napsi kaikkiaan 17 torjuntaa ja päästi vain yhden.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma, kun Joni-Arttu Sieppi kavensi pelin lukemiin 4-2. Kolmannen erän alussa Ville Kuusela ja Jari Hankkio toivat SPV:n jo tasoihin, mutta vain puoli minuuttia tasoituksesta Otto Blomqvist naulasi nopean pelinkäännön päätteeksi ErVin viidennen osuman.

Ajassa 54:58 Jani Kukkola siirsi Mikael Laxin hyvästä syötöstä helsinkiläiset jo kahden maalin johtoon. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua SPV otti maalivahdin pois ja Hankkio toi isännät maalin päähän ajassa 57:41.

Kolme sekuntia ennen loppua SPV sai varsin kyseenalaisella tuomiolla rangaistuslaukauksen, mutta Sieppi epäonnistui yrityksessään ja ErVi nappasi maalin voiton. Rankkarin torjunut Strandberg oli kaikkiaan pallon tiellä tiistai-iltana yli 30 kertaa. Rankkariin johtaneessa tilanteessa Mika Moilanen pelasi maasta peittäessään Matias Veikkolan laukausta, mutta hänen takanaankin oli vielä yksi ErVin pelaaja peitolla.

ErVin tehokkaimmat olivat Jani Kukkola pistein 1+1 ja Janne Salonen kahdella syöttöpisteellään. SPV:n Jari Hankkio teki kaksi ja Matias Veikkola syötti kaksi osumaa.

Turussa TPS nappasi 8-3 -voiton Nokian KrP:sta. Samalla turkulaiset siirtyivät sarjassa 2-1 -johtoon.

Avauserän TPS vei maalein 3-1 ja jatkoi siitä mihin jäi toisella kaksikymppisellä. Ajassa 30:44 Nokian KrP turvautui aikalisään tilanteessa 5-1. Emil Eklund onnistuikin kaventamaan ajassa 36:32, mutta puolitoista minuuttia Sami Saarinen sinetöi 6-2 -taukolukemat. Kahden ensimmäisen erän aikana tilanteet olivat muuten vähissä, sillä Pyry Luukkoselle merkattiin vain kuusi ja Antti Kortetmaalle viisi torjuntaa.

Kolmannessa erässä ”näädät” kavensivat, mutta ennen päätössummeria TPS osui kahdesti ja nappasi viiden maalin voiton. TPS:n paras pistemies oli tehot 1+2 tehnyt Mikko Hautaniemi.

Tampereella Classic nujersi jo kolmannen kerran Indiansin. Tällä kertaa lukemat olivat 10-2. Tamperelaisten pisteet jakautuivat tasaisesti, sillä kaikkiaan 10 pelaajaa ylsi kahteen tehopisteeseen. Lassi Toriseva torjui maalilla 18 kertaa. Indiansin osumat tekivät Kevin Nylund ja Aku Aarnio.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät
18:30 Classic – Indians 10-2 Ottelutilastot (Classic johtaa sarjaa 3-0)
18:30 SPV – EräViikingit 5-6 Ottelutilastot (SPV johtaa sarjaa 2-1)
18:30 TPS – Nokian KrP 8-3 Ottelutilastot (TPS johtaa sarjaa 2-1)

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila