Läpimurron tehnyt Nylund itsevarmana: ”Eiköhän Tampereella nähdä jytky perjantaina”

Kevin Nylund (oik.) on pelannut mainion debyyttikauden Salibandyliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Kevin Nylund (oik.) on pelannut mainion debyyttikauden Salibandyliigassa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Westend Indians aloittaa playoffinsa perjantaina. Pääkallo.fi jututti valmistavien treenien jälkeen uransa ensimmäisiin Salibandyliigan pudotuspeleihin lähtevää Kevin Nylundia.

– Tosi odottavaiset fiilikset. Vaikka tämä oli minulle vasta ensimmäinen liigakausi, niin runkosarja ei ole sama asia kuin playoffit. Nyt on sellainen mukava lataus päällä, Nylund, 24, kertoi puhelimitse.

Debyyttikausi liigassa oli PSS-kasvatille varsin mainio runkosarjan osalta. Hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies tehden 26 ottelussa tehot 17+16=33.

– Olen ihan tyytyväinen, mutta olisi voinut mennä vieläkin paremmin sekä pisteiden valossa, että pelillisesti. Vielä pystyy ainakin ”napsun” verran parantamaan ja sitä lähdetään työstämään nyt sitten pudotuspeleissä, Nylund virkkoi.

Joukkueena Indiansin kausi päättyi runkosarjan sijalle seitsemän.

– Runkosarja oli vähän kaksijakoinen. Aloitimme ihan OK, mutta ennen joulua syksyllä tuli huonompi jakso. En oikein tiedä mistä se johtui, mutta kolmannessa erässä hävisimme matseja, vaikka olisimme siihen asti pelanneet ihan hyvää peliä. Moni peli olisi ollut voitettavissa. Joulun jälkeen kevättä kohti on taas menty parempaan suuntaan ja nyt näyttää itse asiassa tosi hyvältä.

Heti isossa roolissa

Nylund on vahvistuksena sopinut Indiansiin todella hyvin. Hänen vahvuutensa ovat pallollisessa pelissä, jota ”heimo” pyrkii harrastamaan pelissään suurelta osin. Myös puolustussuuntaan herra itse kokee klaaranneensa ruutunsa. Suotuisa pelitapa, sekä mahdollisuus isoon rooliin olivat myös tärkeitä syitä kesällä seuravalintaa tehdessä.

– Vaikka minulla oli kesällä pieni loukkaantuminen, niin kesällä mentiin treenien suhteen silti paljon kovempaa kuin aiempina kesinä ja se on helpottanut tekemistä kaudella. Toinen juttu on se, että sain heti paljon vastuuta ja ison roolin jengissä. Olen vähän sellainen pelaaja, että kaipaankin sitä vastuuta ja peliaikaa, jotta tulosta syntyy.

– Peliaikaa ei ollut ennen kautta missään nimessä kirkossa kuulutettu, mutta minulla oli mututuntuma, että voisi olla mahdollisuus napata isokin rooli nopeasti. Se totta kai vaikutti päätöksiin tämän kauden osalta. Hommaa vain vahvisti se, että heti Indiansin treeneihin mentyäni huomasin, että kyseessä on tosi mukava ja hyvä porukka, josta muutaman jo tiesin entuudestaan.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Myös valmennus on sopinut Nylundin kaltaiselle pelaajalle kuin nenä päähän. ”Kuulan koulussa” on ollut helppo toteuttaa itseään.

– Aika vapaasti saamme kentällisittäin miettiä juttuja. Pitää olla tosi oma-aloitteinen ja olen tykännyt siitä. En ole koskaan oikein tykännyt mennä minkään raiteiden mukaan. Näen, että olen hyötynyt siitä, että asioita on saanut sopia asioita vapaasti ja oma-aloitteisesti.

Viime kausien aikana kovaa jälkeä SB Vaasan paidassa Divarissa tehnyt Nylund totesi aikanaan länsirannikolle siirtyessään, ettei hänellä ole sen kunnianhimoisempia tavoitteita salibandyn saralla. Vaikka nyt sarjataso on Suomen korkein, on tavoite edelleen sama: Nylund aikoo pelata juuri niin pitkään kuin hän nauttii lajista.

– Eivät ole ajatukset siitä juuri muuttuneet. Hauskaa on pelaaminen ollut ja niin kauan kuin se sitä on, niin aion hommaa jatkaa.

Ykkösketjussa luottavaisena kohti playoffeja

Nylundin kausi alkoi Mikael Sieväsen ja Joonas Föhrin kanssa kakkoskentällisessä, mutta keväällä pelipaikka on löytynyt ykkösvitjasta Valtteri Kainulaisen ja Aaro Astalan kanssa. Kahden maajoukkueessakin jo useampaan otteeseen esiintyneen pelimiehen kanssa on ollut helppo pelata, mikä lupaa hyvää myös playoffeja ajatellen.

– Meidän koko viisikossa kaikki pelaajat ovat niin päteviä pelimiehiä, että aika nastaa siinä on heidän kanssaan pelata. Tykkäsin toki pelata alkukauden kentällisessäkin, ei siitä mitään pois.

Porvoolaisen mukaan peli on sellaisessa kuosissa, että Suomen kovimman seuran kohtaaminen ei hirvitä.

– Kyllä Classic ihan kaadettavissa on omalla hyvällä tekemisellä. Se on yksi joukkue muiden joukossa ja minä uskon, että tästä tulee tiukka sarja, Nylund totesi itsevarmasti.

Onnistuttava toki Nylundin mukaan on erinomaisesti.

– Pitää olla hemmetin huolellisia pallon kanssa silloin kun pääsemme siihen käsiksi. Taisteluilme pitää myös olla viimeisen päälle kunnossa. Kentällä ei saa antaa mitään kaverille ilmaiseksi.

Indians on tullut tutuksi viime vuosina pelillisesti erikoistilanteiden osalta yllätyksellisyydestään. Löytyykö nyt jotain ässiä hihasta?

– Noh, jätetään se vielä avoimeksi. Eiköhän Tampereella nähdä jytky perjantaina, Nylund sanoi niin, että virneen pystyi kuvitella pelkän puhelun välityksellä.