Liigakokoonpanosta tippunut Haukkala pelaa nyt A-nuorten SM-kullasta: ”Totta kai harmitti aluksi”

Konsta Haukkala on SPV:n A-junioreiden kantavia voimia. Kuva: Ari Honkonen.

Konsta Haukkala on SPV:n A-junioreiden kantavia voimia. Kuva: Ari Honkonen.

SPV:n A-junioreiden kausi jatkuu SM-finaaleissa. Punapaidat kaatoivat Classicin lauantaina maalein 9-3. Voitot menivät Peliveljille 3-1.

Pääkallo.fi haastatteli ottelun jälkeen SPV:n Konsta Haukkalaa. Avauserässä Classic oli hienoisesti niskan päällä, mutta toisen erän alusta eteenpäin peli oli seinäjokelaisten hallussa.

– Oli vähän tahmea startti. En tiedä jännitettiinkö siinä, vai mitä se oli. Kaveri oli hyvä ja eka erä meni heille. Toiseen päätimme, että jätetään turha jännittäminen pois. Ei oteta paineita. Saimme siihen tärkeitä maaleja ja peli lähti rullaamaan. Sitten kun pääsimme siihen flow-tilaan, niin olimme tosi hyviä, Haukkala jutteli.

Ensimmäisellä erätauolla valmennus painotti juuri rentoutta.

– Kävimme siinä läpi, ettei tässä tarvitse jännittää. Paineet ovat Classicilla, jos niitä on. Rennosti vaan.

Haukkala oli vielä runkosarjassa SPV:n liigamiehistön pelaavassa kokoonpanossa. Tehojakin tuli 23 otteluun lukemat 12+7. Playoffien alettua hän kuitenkin tipahti rosterista ja on pelannut nyt pelkästään A-junioreiden mukana.

Tehoja on tullut junioreissakin. Pudotuspeleissä hän on iskenyt nyt seitsemään peliin 13 tehopistettä. Lauantain ottelussa hän onnistui kertaalleen maalinteossa.


- Totta kai se harmitti aluksi. Pelasin runkosarjassa aika paljon, mutta sitten tipuin kokonaan joukkueen ulkopuolelle. Harmitus hälveni, kun pääsi tähän A:n rinkiin kunnolla mukaan. Onhan tässä nyt mahtava pelata, Haukkala kehaisi.

Finaalipaikka oli SPV:lle ensimmäinen A-junioreissa sitten kevään 2007. Sen jälkeen Peliveljiä ei ole nähty edes välierissä.

– Tavoite on ottaa se kirkkain mitali. Ei ole mitään merkitystä kumpi sieltä tulee vastaan (toinen välieräsarja Oilers-M-Team), molemmat kaatuu, Haukkala sanoi itsevarmasti.

Vielä B-juniori-ikäinen laituri on ollut tiiviisti myös U19-maajoukkueessa. Nyt keskitytään kuitenkin täysillä mestaruuden saalistamiseen A-junioreissa.

– Tämä on tällä hetkellä se ykköstavoite. Kun omat pelit ovat ohi, niin sitten totta kai tavoittelen U19-kisapaikkaa ja jos sinne pääsen, niin satsataan sitten täysillä sinne.

Kuva: Ari Honkonen.

Ottelussa oli kaikkiaan 330 katsojaa. Molemmilla joukkueilla oli paikalla faneja. SPV:n kovaa ääntä pitänyt faniryhmä muodostui kuitenkin pitkälti nuorista miehistä, joka on kerätty kasaan kauden aikana.

– Viime pelissäkin oli paljon yleisöä kotona ja nytkin todella hyvin, vaikka peli oli jo yhdeltä. Meidän fanimme olivat mukana Tampereellakin. He reissaavat joka paikkaan.

– He ovat joukkuelaistemme kavereita, jotka ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet tuollaisen ryhmän. Heilläkin on hyvä joukkuehenki. Osa heistä on muuttanut jo muualle opiskelemaan, mutta kaikki ovat täältä Seinäjoeltä lähtöisin, Haukkala sanaili.

Edit: Juttua muokattu 30.3. klo 19:20