Liigat

Lodenius ottaa komennon ErVissä – Kukkola kahden vuoden jatkosopimukseen

20.03.
2019
Liigat

Bengt Lodenius ottaa vetovastuun EräViikingeissä. Kuva: Sara Oinas

EräViikingit tiedotti keskiviikkona, että Bengt Lodenius on miesten edustusjoukkueen ensi kauden päävalmentaja. Lodenius teki seuran kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Lodeniuksella on valmennustaustaa Erän, SSV:n sekä EräViikinkien organisaatiosta erinäisissä rooleissa. Menneellä kaudella hän toimi LASBin valmennusryhmässä. Valmentajista tiimissä jatkavat Tomi Rastas, fysiikkavalmentaja Jukka Lehto sekä maalivahtivalmentaja Tony Bäcksbacka. Uutena nimenä valmennusryhmään tulee Joni Hiltunen, sekä erikseen myöhemmin julkaistava videovalmentaja.

– Todella hieno päästä mukaan, tai voisi sanoa takaisin seuraan. EräViikingit on hakemassa muutosta, minulla on kiitollinen olo, että pääsen toteuttamaan tätä muutosta. Toisaalta on myös hienoa päästä takaisin tuttuun ympäristöön tekemään töitä tuttujen ihmisten kanssa. Täällä on paljon pelaajia, joiden kanssa pääsen jälleen tekemään töitä. Todella kovalla innolla odotan ensi kautta, Lodenius kommentoi.

Urheilujohtaja Joonas Naava kertoi valinnasta seuraavaa.

– Miesten liigajoukkueen osalta meillä on kolme oleellista asiaa, mitä me haluamme tulevina kausina olla. Ensinnäkin, haluamme olla TOP 4 -joukkue Salibandyliigassa. Toinen asia on se, että haluamme olla huipulla omavaraisesti. Haluamme, että ihmiset todella haluavat edustaa seuraa ja ovat siitä myös ylpeitä. Kolmanneksi, haluamme löytää kilpailuetuja, olla edistyksellisiä sekä pelillisiä suunnannäyttäjiä, kaikkineen meidän pitää olla innovatiivisia, että onnistumme tavoitteissamme. Nämä ovat ne suurimmat asiat, mitä huomioimme uuden päävalmentajamme rekrytointiprosessissa.

ErVi julkaisi samalla merkittävän pelaajakiinnityksen, kun Jani Kukkolan kaksivuotinen jatkosopimus julkaistiin. Kukkola on moninkertainen maailmanmestari ja on pelannut huipputasolla jo yli 15 vuotta.

EräViikinkien uutiseen

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen