Naisten liigan sijoitussarjoissa tiukkoja pelejä – Classic ja Pelicans voittoihin pudotuspelikarsinnoissa

SB-Pro kaatoi PSS:n naisten liigan huippuottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

SB-Pro kaatoi PSS:n naisten liigan huippuottelussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Naisten liigan jatkopelejä pelattiin lauantaina neljällä paikkakunnalla. Sijoitussarjoissa pelattiin yhdet ottelut ja pudotuspelikarsinnoissa miteltiin molempien parien avauspelit.

Sijoitussarja A:ssa kohtasivat runkosarjan voittanut PSS ja kakkonen SB-Pro. Pro vei pelistä pidemmän korren maalein 5-4. Peli oli 3-3 vielä viimeisellä vitosella, mutta Karoliina Kujalan sekä Mirja Hietamäen maalit varmistivat lopulta voiton. Kahdesti maalannut Mirja Hietamäki oli ottelun tehopelaaja ja SB-Pro nousi voitolla sijoitussarjan kärkisijalle.

Sijoitussarja B:ssä pelattiin yksi ottelu, jossa EräViikingit kaatoi Kooveen jatkoajalla maalein 5-4. Jatkoaikaratkaisun iski Ervin Jonna Virkkunen ajassa 63.58. Hattutempun naulannut Virkkunen oli kamppailun tehopelaaja. ErVi nousi voitolla B-sarjan kärkitilalle.

Pudotuspelikarsinnoissa Classic otti ensimmäisen voiton kaatamalla ÅIF:n kotonaan maalein 4-0. Vasta 15-vuotias Natalia Pitkäkangas oli joukkueen tehopelaaja pistein 1+1. Pitkäkangas teki samalla ensimmäisen maalinsa liigatasolla. Maalivahti Anna-Maria Linnoinen joutui venymään vain seitsemän vedon tielle nollapelin pitimiksi.

Pelicansin ja NST:n välillä nähtiin mielenkiintoinen mittelö. Pelicans johti peliä ajassa 13.21 lukemin 3-1 ja se jäi ottelun lopputulokseksi. NST ehti käyttää aikalisänsä ja vaihtaa maalivahdinkin tuossa ajassa. Veera Vilenius oli lahtelaisten tehopelaaja kahdella maalillaan.

Pudotuspeleihin eteniminen vaatii kolme voittoa.

Naisten Salibandyliigan tulokset lauantailta

Sijoitussarja A
17:00 PSS – SB-Pro 4-5 Ottelutilastot

Sijoitussarja B
18:30 EräViikingit – Koovee 5-4 Ottelutilastot

Pudotuspelikarsinnat (paras viidestä)
15:00 Classic – ÅIF 4-0 Ottelutilastot
18:00 Pelicans SB – NST 3-1 Ottelutilastot