NST kesälomille, EV Akatemia lähellä putoamista – tulospalvelu kaatui jälleen

NST:n kausi päättyi Divarin puolivälieriin. Kuva: Markku Taurama.

Miesten Divarin pudotuspeleissä pelattiin tänään ensimmäiset osaottelut. Salibandyliiton tulospalvelu kaatui jälleen kerran, mikä hankaloitti ja hidasti huomattavasti uutisointia ja tiedonkeruuta pelipaikkakunnilta.

ÅIF eteni ensimmäisenä miesten Divarin välieriin kaatamalla Lappeenrannan NST:n maalein 3-2 ja vieden ottelusarjan voitoin 2-0.

Sipoossa mentiin pitkän kaavan kautta, sillä varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 2-2. Jatkoajalla nähtiin erikoinen tilanne, sillä ÅIF teki maalin, jota puitiin tuomariston toimesta useita minuutteja. Lopulta maali hylättiin ja peli jatkui.

Tovi myöhemmin isännät saivat ylivoiman, jonka lopussa ottelulle tuli sinetti. Ratkaisumaalin tekijänä toimi Atte Huovinen. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu jo reippaasti yli 70 minuuttia.

Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Rangers, LNM ja Tiikerit. Näin ollen selkä seinää vasten ottelusarjojen seuraavissa osissa ovat O2-Jyväskylä, Loviisan Tor ja FBC Turku.

Putoamiskarsinnassa Merikoski SBT nappasi ensimmäisen kiinnityksen Divarin sarjapaikan säilyttämiseksi. EräViikingit Akatemia kaatui maalein 7-4. Tehokkain pelaaja ottelussa oli tuttuun tapaan Merikosken Vesa Heikkinen pistein 2+2.

Näin ollen sarja on katkolla huomenna Mosahallissa. EV Akatemia on selkä seinää vasten, sillä jos se häviää huomenna, tippuu joukkue ensi kaudeksi kakkosdivariin.

Miesten Divarin puolivälierät
17:00 Rangers – O2-Jyväskylä 4-2 Ottelutilastot (Rangers johtaa sarjaa 1-0)
17:00 FBC Turku – Tiikerit 4-7 Ottelutilastot (Tiikerit johtaa sarjaa 1-0)
18:00 LNM – Loviisan Tor 6-3 Ottelutilastot (LNM johtaa sarjaa 1-0)
18:30 ÅIF – NST 3-2 JA Ottelutilastot (ÅIF välieriin voitoin 2-0)

Divarin putoamiskarsinta
12:00 Merikoski SBT – EV Akatemia 7-4 Ottelutilastot (Merikoski johtaa sarjaa 1-0)