Divarit

NST:n joukkueenjohtaja protestista: ”Tuomaritoiminta tässä sarjassa täyttä huttua”

09.03.
2019
Divarit

NST:n joukkueenjohto oli kaukana tyytyväisestä playoff-sarjan tuomaritoiminnan suhteen. Kuva: Markku Taurama.

NST jätti protestin ÅIF:ille kärsimänsä ratkaisevan pudotuspelitappion jälkeen lauantaina. NST:n joukkueenjohtaja Janne Ruippo kertoi puhelimitse perusteita vastalauseelle.

Protestin syy on NST:lle tuomittu jäähy ottelun jatkoajalla. Tuon jäähyn aikana ÅIF iski ratkaisumaalin.

– Syynä protestille on jatkoajalla meille tuomittu kahden minuutin rangaistus työntämisestä. Nämä ovat tietysti aina tulkintakysymyksiä. Tilanteessa meidän pallollinen pelaajamme kuljetti palloa laitaa pitkin ja ÅIF:in puolustaja tuli hänen eteensä polvillaan ja me saimme jäähyn, Ruippo kertasi jatkaen:

– Otteluvalvojan epävirallisen näkemyksen mukaan tilanne olisi pitänyt mennä siten, että ÅIF:ille olisi tullut kaksiminuuttinen ja meille viisiminuuttinen huitomisesta. Sekin olisi jo muuttanut tilanteen täysin, kun olisi pelattu kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan. Siinä olisi pallonhallinnan saadessa pystynyt ottamaan maalivahtia pois ja alkaa myllyttämään ylivoimaa.

NST tiedostaa, että mahdollisuus vastalauseen läpi menemiselle on todella pieni, mutta koki, että sarjan tuomaritoiminta on nostettava tapetille.

– Tuomarit eivät näissä peleissä olleet missään vaiheessa ajan tasalla pelin tapahtumista. Huomenna kymmeneen mennessä on deadline toimittaa kirjallinen protesti, mutta kurinpitoryhmälle on annettu jo asiasta ilmoitus.

– Se on varmaan noin promillen mahdollisuus, että uusintaottelu pelattaisiin, mutta haluamme laittaa tämän nyt kurinpitäjälle ja maksaa sen protestimaksun. Saavat kurinpito ja toivottavasti erotuomaritkin miettiä asiaa, josko tästä opittaisiin jotain, koska tuomaritoiminta oli tässä sarjassa täyttä huttua, Ruippo manasi.

Ruippo nostaa myös esimerkin myös muista eriskummallisista tilanteista pelin aikana. Ennen jäähyä ja sen aikana tullutta ratkaisua ÅIF sai nimittäin pallon maaliin, mutta lähes 10 minuutin palaveeraamisen jälkeen tuomarit lopulta hylkäsivät osuman.

– Maali hylättiin lopulta sillä perusteella, että ÅIF:in pelaaja oli meidän maalimme sisällä ja teki Nilosaaren torjuntatyöskentelyn tilanteessa mahdottomaksi. Erotuomarit pitivät ensin kahdestaan palaveria, sitten kapteenien kanssa ja lopuksi vielä uudestaan kahdestaan. Sen jälkeen päätös oli, että jatketaan peliä ÅIF:in lähivaparilla. Jos peruste hylkäämiselle oli maalivahdin estäminen, niin pelin jatkotapa ÅIF:in lähivaparilla on varsin eriskummallinen, Ruippo ruoti.

Edit: Otsikon kirjoitusvirhe muokattu la 9.3. klo 23:43.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila