Oilers vei voiton tiukassa puolivälieräottelussa – johtaa sarjaa 2-0

Oilers kaatoi Happeen toistamiseen. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers ja Jyväskylän Happee kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä Espoossa. Oilers voitti kamppailun maalein 3-2.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Avauserä erosi torstain avauspelistä selkeästi varsinkin puolustustarkkuuden osalta. Ensimmäisen maalin iski Happee ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Niko Ilmonen pelasi poikittaissyötön Mikko Immoselle, joka latasi avausmaalin. Happee oli lähellä toista maalia, kun Mika Kohonen pääsi kokeilemaan rankkaria, mutta laukaisuyritys pysähtyi Joonas Kaltiaisen käteen.

Oilers iski tasoihin pari minuuttia ennen taukoa, kun Markus Markkola pelasi paikan lyhyellä loistosyötöllä Eino Pesulle, joka viimeisteli varmasti. Ensimmäistä kaksikymppistä leimasi varsinkin Happeen tehokkaan ykkösviisikon osalta se, että pallollinen maltti uupui täysin. Pallollisessa pelissä Oilers olikin jokseenkin edellä.

Toisessa erässä Oilers iski maalin jo avausminuuteilla, kun kolmosviisikko prässäsi pallon huolimattomasti pelanneelta Happee-puolustukselta. Eino Pesu toimi lopulta maalin viimeistelijänä. Tasoitus syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin melko helposti. Joel Lahti laukoi kulmasisäänlyönnin jälkeen pallon sisään etukulmasta.

Peli aaltoili toisessa erässä enemmän kuin ensimmäisellä kaksikymppisellä. Oilers oli pallollisessa pelissä edellä, mutta puolustuspeli oli kohdillaan lähes koko erän molemmissa kenttäpäädyissä. Kolmoserään lähdettiin tasaisissa merkeissä 2-2-tilanteessa.

Oilers aloitti kolmannen erän pitkällä myllytyksellä, ja Happeella oli vaikeuksia päästä pois omalta alueelta. Ajassa 46.22 Heikki Iiskolan ”heitto” maalia kohti löysi Riku Holopaisen, joka viimeisteli 3-2-osuman. Happee tiivisti peluutustaan erän edetessä.

Maalipaikkoja oli viimeisellä kympillä molemmissa päädyissä, mutta maalin erotus säilyi. Ajassa 58.02 Happee käytti aikalisänsä ja pelasi sen jälkeen ilman maalivahtia. Se tyrehtyi 10 sekuntia ennen loppua, kun Peter Kotilainen otti kahden minuutin jäähyn. Oilers käytti vielä aikalisänsä lopussa.

Oilers johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.