Liigat

OLS:lle hyviä uutisia – Saarnio palaa Sveitsistä oululaisten vahvuuteen

25.03.
2019
Liigat

Mikko Saarnio palaa OLS:n vahvuuteen. Kuva: Ari Arola

Puolustaja Mikko Saarnio, 27, palaa OLS:n vahvuuteen Sveitsin NLA:n HC Rychenberg Winterthurista. Saarnion sopimus on yksivuotinen.

Saarnio on pelannut Salibandyliigassa yhteensä 154 ottelua (21+51) edustaen OLS:aa, ja pelasi viimeksi Oulussa kaudella 2017-18.

– Mikon paluu on erittäin mieluisa uutinen meille. Hän on juuri sellainen pelaaja, joita haluamme joukkueeseen takaisin saada. Jo ensimmäisistä keskusteluista lähtien on ollut selvää, että Mihu välittää siitä, että menemme edustusjoukkueena ja seurana salibandyn osalta eteenpäin, päävalmentaja Jani Lipsanen iloitsi seuran sivuilla.

Saarnion kausi Sveitsissä päättyi puolivälieriin.

– Vaikka vuosi Sveitsissä oli hieno kokemus ja mahdollisti urheiluun panostamisen henkilökohtaisesti ammattimaisemmin kuin aiemmin, niin jollain tapaa kaipasi sitä joukkueharjoittelukulttuuria, joka Suomessa ja OLS:ssa on. Tyytyväinen olen, että siviilipuolen asiat järjestyivät niin, että Ouluun ja Olssiin palaaminen oli mahdollista.

– Mitä seuran ja valmennuksen kanssa on ehditty jo asioista keskustella, niin vaikuttaa joukkue ja asiat sen ympärillä olevan jo varsin hyvässä vaiheessa tarjoten hyvät lähtökohdat aloittaa harjoittelu tulevaa kautta kohden. Uskon, että joukkueen sisällä voidaan kehittää toimintaa ja nostaa vaatimustasoa muutama pykälä. Erityisesti tuohon asiaan haluan tuoda oman panokseni niin kentällä kuin kopissakin, Saarnio kommentoi OLS:n sivuilla.

Oululaisten sopimustilanne näyttää hyvältä, ja 1+1-vuotinen sopimus ykkösvahti Ville Mestarin kanssa on varmasti tärkeä joukkueen tulevaisuuden kannalta.

OLS:n sopimustilanne:

Maalivahdit:
Ville Mestari

Kenttäpelaajat:

Olli Wikstedt
Tommi Wiander
Lauri Tiira
Niko Holappa (vaihto-opiskelija)
Matias Tiira (vaihto-opiskelija)
Mikko Saarnio (Sveitsi)
Eetu Ijäs
Otto Kurronen
Antti Nieminen
Valtteri Parviainen
Tuukka Kivioja
Tuukka Haudanlampi
Anssi Välitalo
Mika Hirsikorpi
Antti Vikstedt (OLS-juniorit)
Valtteri Lämsä (OLS-juniorit)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen