Liigat

Pesu on löytänyt vahvan maalivireen pudotuspeleissä: ”Ollaan saatu hyvä ketju kasaan”

16.03.
2019
Liigat

Eino Pesu (ilmassa) on löytänyt vahvan kevätvireen. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers teki melkoisen tempun perjantaina voittamalla Happeen Espoossa maalein 9-5. Oikeastaan pelkkä yksittäinen voitto ei ollut vielä itsessään se juttu, vaan espoolaisryhmä pudotti tämän vuosikymmenen kestomenestyjän Happeen puolivälierissä suoraan voitoin 4-0.

Perjantain pelissä avauserä oli tasainen. Toisen erän alkuun Oilers osui kolmesti, ja Happee sinnitteli kaksikymppisen vielä mukana yhden kavennusosuman nyötä. Kolmoserän alkuun Oilers niittasi kolme maalia, ja vei päätöserän lopulta 5-3.

Kahdesti maalanneen Eino Pesun nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa Tapiolan Urheiluhallin käytävällä pelin jälkeen. Miehen mukaan erien alkuihin on kiinnitetty erityishuomiota.

– Nämä ovat kaikki olleet tosi tasaisia ja oikeastaan maalin pelejä. Tietysti lopuissa on saattanut revetä vähän. Erän alut ovat olleet vähän sellaisia, että me olemme kopissa painottaneet tiettyjä asioita, ja ne ovat toteutuneet aika hyvin. Sillä tavoin se on oikeastaan mennyt.

Happeen ja Oilersin sarjasta uumoiltiin todella tasaista. Jyväskyläläiset olivat runkosarjan neljänsiä ja espoolaiset viidensiä. Kokemusta pursuava Happee ei kuitenkaan onnistunut voittamaan nuorekasta Oilersia kertaakaan.

– Me ei oikeastaan ajateltu aina kuin yksi peli eteenpäin tai yksi vaihto eteenpäin, eli ihan sama onko se tilanne 3-0 vai 3-3 otteluvoitoissa. Neljä voittoa tarvitaan ja mentiin koko ajan yksi tilanne eteenpäin. Ehkä se oli meidän salaisuus, että ei mietitty yhtään sen pidemmälle, Pesu pohti.

Oilers vei Happeeta varsinkin vahvan pallollisen pelin myötä. Johtoasemassa joukkueella ei ollut mitään hätää, ja maltti säilyi kiperimmissäkin paikoissa. Sitä kautta ei pelattu Happeen toiveiden mukaista virtaavaa salibandya.

– Varsinkin noissa viimeisissä erissä, ja jos kaveri on vähän perässä, niin pitää pystyä pelaamaan sen pallon kanssa hyvin. Onnistuttiin tosi hyvin, ja minun mielestä joka pelissä vähän paremmin siinä asiassa. Kehityttiin sarjan edetessä, Pesu kertoi.

Pesu ja Oilersin kolmoskenttä esiintyi erittäin hyvin koko puolivälieräsarjassa. Laituri iski viisi maalia neljässä pelissä, ja ennen tätä kautta Pesu oli koko urallaan maalannut 14 pelin aikana kuusi maalia playoffeissa. Pesun lisäksi Markus Markkola (1+5) ja Santeri Lindfors (0+4) ovat onnistuneet hienosti, vaikka kyse on kolmosviisikosta.

– Ollaan saatu hyvä ketju tuohon kasaan ja on helppo pelata, kun on huikeita pelimiehiä rinnalla ja hienoja ihmisiä ennen kaikkea. Se on ollut tosi kiva juttu, ja hyvä että itsellänikin välillä uppoaa, Pesu kiitteli.

Indiansia neljä kautta, ja Oilersia nyt kolmatta kauttaan edustava Pesu pelaa tulevina viikkoina uransa ensimmäisiä välieräpelejä. Tuleva vastus on nykyisten puolivälieräsarjojen tilanteiden valossa Classic, mutta sitä mies ei ole vielä pohtinut.

– En ole kerennyt miettimään yhtään. Katsotaan sitä sitten, kun se selviää. Tuossa se varmasti piakkoin on selvillä, tukun nimikirjoituksia ennen haastattelua Oilers-faneille kirjoittanut Pesu päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen